Η ΡΑΚ στο ΙΚΑ Π.Φαλήρου

Επίσκεψη του επικεφαλής Κώστα Μερκουράκη και μελών της ΡΑΚ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο ΙΚΑ Π.Φαλήρου ώστε να ενημερωθούν από τους γιατρούς αλλά και τους ασθενείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως και οι ίδιοι λένε υπάρχει έλλειψη βασικών ειδικοτήτων, όπως για παράδειγμα αυτή του παθολόγου, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοικοι του παλαιού φαλήρου πρέπει να απευθύνονται στο κατάστημα της Καλλιθέας για να εξυπηρετηθούν.
Επίσης, όπως κρίνουν οι γιατροί, το ίδιο το κτίριο δεν είναι κατάλληλο για ιατρεία, καθώς οι εγκαταστάσεις δεν είναι κατάλληλες για να μεταφέρονται ασθενείς με φορείο ή καροτσάκι.

Ένα από τα πιο άμεσα ζητήματα που έθεσαν ήταν η μη επισκευή του χαλασμένου ανελκυστήρα εδώ και 3 (!) μήνες πράγμα που κάνει αδύνατη την πρόσβαση στους ασθενείς, ειδικά όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Μάλιστα την ώρα που η αντιπροσωπεία της ΡΑΚ έφτασε στο κτίριο μια ηλικιωμένη κυρία με πι ζητούσε να την δει ένας γιατρός στο ισόγειο του κτιρίου καθώς ήταν αδύνατο να ανέβει από τις σκάλες.

Η εικόνα αυτή, της διάλυσης του ΙΚΑ Π.Φαλήρου, αποτελεί, φυσικά, κομμάτι της γενικότερης προσπάθειας διάλυσης του συστήματος υγείας από την κυβέρνηση.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη:

WP_000241
WP_000240
WP_000239

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.