Επίσκεψη Βασιλειάδη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Φαλήρου

Επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΔΑΚ, αλλά και του «Σωτήρης Αγγελόπουλος» πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Κίνησης ΡΑΚ Π. Φαλήρου.

Τον Υπουργό συνόδευσε ο επικεφαλής της ΡΑΚ και υποψήφιος Δήμαρχος, Κώστας Μερκουράκης, ενώ στον χώρο είχαν προσκληθεί για να συναντήσουν τον Υπουργό, εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων της πόλης.

Συγκεκριμένα, τους Βασιλειάδη και Μερκουράκη υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΑΟΠΦ, Νίκος Δέτσης, μέλη του ΔΣ, αλλά και φίλοι του Συλλόγου, καθώς επίσης ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. ΠΕΡΑ, Ανδρέας Ζώτος και ο Πέτρος Ρεμβαλτάδος.

Ο Υπουργός αφού ενημερώθηκε για τις ανάγκες, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοι, παρέλαβε τη μελέτη αναβάθμισης του κολυμβητηρίου, την οποία έχει ετοιμάσει ο ίδιος ο νέος Πρόεδρος του ΑΟΠΦ, Νίκος Δέτσης. Παράλληλα, ενημέρωσε τους αθλητικούς παράγοντες, για το πρόγραμμα Φιλόδημος που τρέχει το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το οποίο θα διαθέσει κονδύλια ύψους 600.000 ανά Δήμο για την δημιουργία νέων ή την αναβάθμιση ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και μέσω του οποίου θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί η βελτίωση του κολυμβητηρίου.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μερκουράκης τόνισε ότι η ΡΑΚ θα εξαντλήσει κάθε θεσμικό περιθώριο προκειμένου μέρος των χρημάτων να κατευθυνθεί για την δημιουργία πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων, που θα εξυπηρετεί καλύτερα και τις προπονήσεις των νέων παιδιών και τις ανάγκες των κατοίκων, καθώς επίσης θα μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες και πρωταθλήματα.

Στη συνέχεια οι κ.κ. Βασιλειάδης και Μερκουράκης μεταφέρθηκαν στον στίβο και το ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΔΑΚ, οπού τους περίμεναν η Πρόεδρος του ΓΟΠΦ Αρμονία, Ελένη Μιχοπούλου και στελέχη του ΓΣ Βέλος, ανάμεσα τους και ο έφορος Νίκος Μασούρας, για να τους δείξουν τις εγκαταστάσεις, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα του ταρτάν, αλλά και του χλοοτάπητα.

Ακολούθησε επίσκεψη στις ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις του «Σωτήρης Αγγελόπουλος», οπού τους δύο άνδρες υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος Μάνος Βατσινάς και παράγοντες της Δάφνης Π. Φαλήρου, καθώς και οι Πρόεδροι του ΠΑΣ Φαληρο και ΑΟ Ταταύλα. Οι άνθρωποι των Συλλόγων ενημέρωσαν τον Υπουργό για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν τα αποδυτήρια, καθώς και για την έλλειψη βασικών υποδομών (τουαλέτες, ιατρείο, υποστηρικτικοί χώροι κτλ), που παρεμποδίζουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των ομάδων, ζητώντας παράλληλα, την παρέμβαση του Υπουργείου για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Υπουργός τόνισε πως χρειάζεται να ξεκινήσει μια διαδικασία συντονισμού, από το Υπουργείο και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο, η οποία θα επιτρέψει την επίλυση των όποιων πολεοδομικών κολλημάτων προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις του «Σ. Αγγελόπουλος» να αλλάξουν πρόσωπο.

Τέλος, οι Γιώργος Βασιλειάδης και Κώστας Μερκουράκης μαζί με στελέχη της Δημοτικής Κίνησης, καθώς και αθλητικούς παράγοντες της πόλης επισκέφτηκαν το αναψυκτήριο του κλειστού Γηπέδου «Σοφία Μπεφόν», οπού πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο, Διονύση Χατζηδάκη.