ΡΑΚ: Ολοκληρώθηκε το διήμερο ενημέρωσης για την διαχείριση των απορριμμάτων (Φωτογραφίες)

Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουλίου η ΡΑΚ, με όραμα την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων για την ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών της πόλης για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, η ΡΑΚ διοργάνωσε με επιτυχία μια υπαίθρια διαδραστική εκδήλωση στην παραλία του Φλοίσβου, δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο, με τη βοήθεια των κάδων ξεχωριστής συλλογής τεσσάρων «ρευμάτων» (γυαλί, χαρτί, μέταλλο, πλαστικό) στην πηγή παραγωγής, αλλά κι έναν μικρό κομποστοποιητή, που μπορεί να μπει στην αυλή κάθε σπιτιού, πολυκατοικίας, ακόμα και στα μπαλκόνια μας.

Παράλληλα, φίλοι και μέλη της ΡΑΚ συνομίλησαν με τους πολίτες, ενώ μοίρασαν κι ένα δείγμα από το εξαιρετικό λίπασμα που παράγει η «Γαία» από κομποστοποίηση οργανικών υλών που προέρχονται από τα υπολείμματα των λαϊκών.

Τέλος, δόθηκε ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους, ενώ υπήρξε σχετική προβολή μέσω προτζέκτορα.

Το βράδυ του Σαββάτου, μάλιστα, έγινε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΛΟΑΝ) κ. Πολιτόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίων Προαστίων κ. Χρ. Καπάταη.

Παρά την υψηλή θερμοκρασία, το ενδιαφέρον των διερχομένων ήταν εντυπωσιακό και οι ερωτήσεις ουσιώδεις και «σε βάθος»! Παρά το ότι συμμετείχαν πολλά μέλη της ΡΑΚ στη διαδικασία ενημέρωσης, υπήρχαν στιγμές που δεν υπήρχε διαθέσιμος κάποιος για να ενημερώσει περαστικούς! Πολλοί πολίτες, μάλιστα, διάβασαν τις αναρτημένες αφίσες που υπήρχαν στα ταμπλό, περιεργάστηκαν τους κάδους και παρακολούθησαν την ολιγόλεπτη προβολή!

Το πλέον όμως συγκινητικό ήταν το γεγονός ότι πολλοί, ζήτησαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους της ΡΑΚ να εντείνουν τις προσπάθειες προκειμένου να εφαρμοστεί στην πράξη η ανακύκλωση με τον τρόπο που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση!

Από την πλευρά τους, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΡΑΚ κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει στα Δημοτικά Συμβούλια προκειμένου να πιέσει για την αλλαγή στη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ).

Η ΡΑΚ το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει την εκστρατεία ενημέρωσης για τη διαχείριση των ΑΣΑ σε όλες τις γειτονιές του Φαλήρου.

Τέλος, ευχαριστήριο μήνυμα αποστέλλει η Δημοτική Κίνηση στον ΕΟΑΝ, στο Νότιο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ για τη στήριξη της εκστρατείας, καθώς και στον Δήμο Π. Φαλήρου και τους υπαλλήλους για την τεχνική υποστήριξη.