Εορτασμός 25ης Μαρτίου στο Π. Φάληρο

Ολοκληρώθηκε και φέτος ο εορτασμός της εθνικής εορτής για την 25η Μαρτίου στο Παλαιό Φάληρο, με την καθιερωμένη παρέλαση των σχολείων και των συλλόγων της περιοχής. Νωρίτερα προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων από τοπικούς φορείς και πολιτικές δυνάμεις – ανάμεσα σε αυτούς και από την Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Παλαιού Φαλήρου.

Στεφάνι εκ μέρους της ΡΑΚ κατέθεσε ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Κώστας Μερκουράκης, ενώ από πλευράς της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Π. Φαλήρου, στεφάνι κατέθεσε το μέλος του συντονιστικού της οργάνωσης, Τάκης Καϊμάκης.

Αμέσως μετά την τελετή, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης σχολίασε: «Σήμερα το μυαλό μας πηγαίνει στους αγωνιστές που πολέμησαν για την πατρίδα, αλλά και στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας. Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ότι μπορεί προς την κατεύθυνση απεγκλωβισμού από αυτή την υπόθεση που εντάσσεται στις γενικότερες προκλήσεις που αυτή την περίοδο αναπτύσσει η Τουρκία και ότι σύντομα αυτή η περιπέτεια για τους δύο Έλληνες θα τελειώσει θετικά. Χρόνια πολλά σε όλους και τιμή στους αγωνιστές».

Το παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΚ, Γιάννης Μπίτσικας, καθώς και μέλη της παράταξης.

Αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά του ναζί βουλευτή Παππά στο Φάληρο

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, ο νεοναζί βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χ. Παππάς εμφανίστηκε στις εκδηλώσεις τιμής της πόλης μας. Αυτή τη φορά όμως, εισέπραξε έντονες αποδοκιμασίες, ενώ ακούστηκαν αντιφασιστικά συνθήματα εναντίον του όταν επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Χρυσής Αυγής.

Ο Παππάς κάποια στιγμή γύρισε να κοιτάξει τον κόσμο που αποδοκίμαζε και τότε οι παρευρισκόμενοι ξεκίνησαν να τον αποκαλούν «δολοφόνο». Η  ένταση δεν συνεχίστηκε, ενώ μετά από λίγο οι αποδοκιμασίες επαναλήφθηκαν όταν στεφάνι κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Χρυσής Αυγής, Μεταξάς.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Χ. Παππάς είχε επιχειρήσει να καταθέσει στεφάνι και τον Οκτώβριο του 2016. Τότε το θέμα είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταδικάσει την παρουσία της ΧΑ στην πόλη, καταθέτοντας και σχετικό ψήφισμα.