Κοπή πίτας Ένωσης Κρητών Π. Φαλήρου 2017

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Ένωσης Κρητών Παλαιού προσέλκυσε πλήθος κόσμου, που γέμισε την κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της πόλης, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Παρά το τσουχτερό κρύο, το Κυριακάτικο πρωϊνό ζεστάθηκε τόσο από τους υπέροχους χορούς, όσο κι από την γιορτινή ατμόσφαιρα και τις εκπλήξεις που ετοίμασε το ΔΣ του Συλλόγου.

9Κι όπως πάντα, στον χώρο υποδοχής έξω από την κεντρική αίθουσα, πάνω στα τραπέζια, με νοικοκυροσύνη και τάξη, μπορούσες ν’ απολαύσεις εκτός από την υπέροχη πίτα, κρητικές παραδοσιακές νοστιμιές και φυσικά τσικουδιά.

6

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί Δημοτικοί Σύλλογοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων. Από την παράταξη της ΡΑΚ συμμετείχαν και χαιρέτησαν τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι κκ Μερκουράκης, Μπίτσικας, Σύριγγα και Μαυρομάτης, αλλά και μέλη και φίλοι της ΡΑΚ (κκ Γεωργιακάκης, Μαραντίδου, Χαλάς κα) όπως και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Βαλλέτας.

Μπορεί ο Δήμαρχος να απουσίαζε, αλλά στην εκδήλωση από την παράταξή του βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Γουλιέλμος και οι κκ Φακιολά, Καραμαρούδης και Καρκατσέλης, ενώ το παρόν έδωσε και ο επικεφαλής της παράταξης Μαζί για το Φάληρο, κ Βασιλείου, αλλά και μέλη άλλων οργανώσεων.

Η κα Πορτάλιου (μέλος ΔΣ Ένωσης Κρητών) προανήγγειλε εκδήλωση του Συλλόγου τους επόμενους μήνες για τον Ν. Καζαντζάκη, με αποσπάσματα από το έργο του, ενώ ο κ. Δρυγιαννάκης (Πρόεδρος της Ένωσης) ενημέρωσε τον κόσμο για τις επικείμενες αρχαιρεσίες της Ένωσης.

4

Φυσικά από τις εκδηλώσεις δεν έλειψε ο χορός, καθώς το χορευτικό για ακόμη μια φορά φρόντισε να ψυχαγωγήσει τους καλεσμένους.

52

Από την μεριά του ο κ. Μερκουράκης, στον σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε κυρίως στην ανάγκη να στηριχτεί ο Σύλλογος, ενώ υπερτόνισε την προσφορά του απερχόμενου ΔΣ και ιδιαίτερα του Προέδρου κ. Δρυγιαννάκη και της Αντιπροέδρου κα Ρωμιανουδάκη.7

ΥΓ. Μετά την κοπή πίτας στην Ένωση κατοίκων Αμφιθέας Σοφία Μπεφόν το προηγούμενο Σάββατο, η κα Σύριγγα από την ΡΑΚ κέρδισε το φλουρί και στην Ένωση Κρητών! Καλή χρονιά, υγεία και πολλές συλλογικές και ατομικές επιτυχίες να ευχηθούμε και μεις από τη μεριά μας στην… τυχερή Δημοτική Σύμβουλο!

83