Ανήσυχοι Γονείς: Εκδήλωση ενημέρωσης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής & την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε Φαληριώτη μαθητή – Τετάρτη 10/6 στις 19:30

Χωρίς τίτλοΤη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η έφεση του δράστη της επίθεσης σε μαθητή του 3ου ΓΕΛ Π. Φαλήρου (28 Ιανουαρίου 2013). Ο Γεώργιος Αποστολόπουλος, ένα χρόνο μετά την πρωτόδικη καταδίκη του, επιδιώκει τη μείωση της ποινής του με στόχο την αποφυλάκιση του.

Θυμίζουμε ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του επέβαλλε πέρσι (4 Ιουνίου 2014) ποινή κάθειρξης 10 ετών & 6 μηνών χωρίς αναστολή για το αδίκημα «της απόπειρας ανθρωποκτονίας, τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο». Θυμίζουμε επίσης, ότι ο Γεώργιος Αποστολόπουλος είναι ένας από τους 70 κατηγορούμενους στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση της επίθεσης στο μαθητή στο Π. Φάληρο περιλαμβάνεται στη δικογραφία των εγκληματικών ενεργειών της Χρυσής Αυγής. Στη δίκη αυτή ο δράστης αντιμετωπίζει το αδίκημα της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση». Με δεδομένη τη σημασία που έχει να είμαστε ενημερωμένοι/ες, από πρώτο χέρι, για τα σχετικά με τις δύο δίκες.

Οι Ανήσυχοι Γονείς Π. Φαλήρου – Νέας Σμύρνης σας καλούν σε εκδήλωση – συζήτηση την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 19:30 στο θεατράκι της πλατείας Μέλπως (Κολωνίας & Μυριοφύτου), Νέα Σμύρνη.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο Τάκης Ζώτος, δικηγόρος από την Πρωτοβουλία για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος για να συζητήσουμε τα πρώτα συμπεράσματα από την εξελισσόμενη δίκης της Χρυσής Αυγής, αλλά και την κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος για την ήττα των νεοναζί τόσο μέσα, όσο και έξω από τις δικαστικές αίθουσες.

Mail επικοινωνίας για τους «Ανήσυχοι Γονείς» Π. Φαλήρου – Ν. Σμύρνηςanisixoigoneis@gmail.com

Η πρόσβαση είναι εύκολη με το τραμ (στάση Μηδείας- Μυκάλης) και στη συνέχεια περπατάμε τρία τετράγωνα μέχρι το θεατράκι της πλ. Σταδίου (Κολωνίας & Μυριοφύτου).

Web link: http://www.ploigos.gr/?sessionid=9ec4b78d2ea11729eac937ea422de682