Συνάντηση της “Επιτροπής Αγώνα για το Ελληνικό” με Τσίπρα – Βαλαβάνη – ΚΚΕ

12elliikoΜε την σημερινή συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την Βουλευτή Β’ Αθήνας Νάντια Βαλαβάνη στα γραφεία του κόμματος στην πλ.Κουμουνδουρου, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων ΔΗΜΑΡ,ΑΝΕΛ,ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, η Επιτροπή στα πλαίσια της ενημέρωση τους για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις σημαντικές και κρίσιμες εξελίξεις που αφορούν στην εκποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και ειδικά μετά την ανάκληση της απόφασης του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου από το ΣΤ’ Τμήμα και την υπογραφή του σχεδίου της σύμβασης μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και του ΤΑΙΠΕΔ .

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Ναντια Βαλαβάνη εξέφρασαν για μια φορά ακόμα την αμέριστη συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση και δόμηση του χώρου του πρώην Αεροδρομίου, και να γίνει πραγματικότητα η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκού. Επίσης επανέλαβαν τη δέσμευση που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που παραχωρούν δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες, ως προς τη νομιμότητά τους και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή, η οποία θα προκύψει.

Τσίπρας: Επανέλεγχος των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ

Για τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που παραχωρούν δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες, ως προς τη νομιμότητά τους και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε για μια φορά ακόμα την αμέριστη συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι για να αποτραπεί η εκποίηση του πρώην Αεροδρομίου και της παραλίας, και να μετατραπεί η περιοχή σε Μητροπολιτικό Πάρκο.

Από την μεριά της Επιτροπής Αγώνα παρεβρέθηκαν στην συνάντηση οι Κορτζίδης Χρήστος Δημοτικός Σύμβουλος Ελληνικού Αργυρούπολης πρώην Δήμαρχος, Ταστάνης Τασος Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας,Τότσικας Πανος, Καμπουρη Γιουλη, Μουσουλέγκας Αλέξανδρος, Κινιας Σπυρος, Ραικος Θανασης και Πρασσας Δημήτρης.

Όχι και από το ΚΚΕ

Και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσαν το ΓΓ της ΚΕ για τις θέσεις της Επιτροπής σχετικά με το χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και τις εξελίξεις με την προωθούμενη ιδιωτικοποίησή του, ενώ ζήτησαν τη στήριξη του ΚΚΕ προκειμένου να αναδειχθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως η προωθούμενη επένδυση στο Ελληνικό είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γενικό σχέδιο ανάπτυξης στην Αττική που προτάσσει την Αττική διαμετακομιστικό κέντρο και τουριστικό προορισμό πολυτελείας, για να υπηρετήσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και γι’ αυτό ακριβώς θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες. Γι’ αυτό, τόνισε, πως η εναντίωση του εργατικού λαϊκού κινήματος στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού πρέπει να εντάσσεται σε μια γραμμή ρήξης με τις επιλογές των μονοπωλιακών ομίλων για την ανάπτυξη της Αττικής και της χώρας, να φωτίζει τον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη και την ΕΕ και τους δύο δρόμους ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.