Γενική συνέλευση για την “Δύναμη Ζωής” – Τετάρτη 11 Ιούνη

Την ιδρυτική γενική συνέλευσή της πραγματοποιεί η “Δύναμη Ζωής” την Τετάρτη 11 Ιουνίου, στις 6 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Ανάπτυξης, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων (Τσιγάντε και Αναπαύσεως στον Χολαργό, σταθμός μετρό Εθνική Άμυνα).

Αντικείμενο της Γενικής Συνέλευσης είναι:

* Η ανάδειξη της Συντονιστικής Γραμματείας της Περιφερειακής Παράταξης.

* Η συγκρότηση και στελέχωση θεματικών επιτροπών.

* Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και ο απολογισμός της εκλογικής μάχης.

ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ1

Η πρόταση της Δύναμης Ζωής για την ανάπτυξη

Με δύο χρηματοδοτικές προτεραιότητες, τέσσερα εργαλεία και έξι άξονες θα αντιμετωπίσει η Ρένα Δούρου τη μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία θα έλθει αντιμέτωπη: την επιστροφή της ανάπτυξης στην Αττική ως αντίδοτο στα λουκέτα, την ανεργία, τη φτώχεια.

Όσον αφορά τις δύο χρηματοδοτικές προτεραιότητες, εν πρώτοις αυτές αφορούν:

– Την παραγωγική ανασυγκρότηση και αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από την αναχαίτιση των απολύσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την καταγραφή ανέργων ανά κλάδο και ειδικότητα, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

– Την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από ειδικά σχέδια δράσης για ευπαθείς ομάδες.

Τα τέσσερα εργαλεία είναι:

– Νέα νοοτροπία διοίκησης με διαφάνεια, συμμετοχή και δημοκρατία. Με δημοκρατικό, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Με αναβάθμιση υπηρεσιών και ενδυνάμωση της περιφερειακής διοίκησης.

– Πόροι, όπως το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, ύψους 1,5 δισ., τα τομεακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, ύψους 1 δισ. Ή, το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο – υπόλοιπα ευρωπαϊκά προγράμματα (horizon 2020, urbact κ.ά.). Αλλά και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως μικρά, ευέλικτα, εστιασμένα χρηματοδοτικά σχήματα για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παραγωγικών μονάδων κοινωνικής οικονομίας.

– Το πολυτιμότερο κεφάλαιο: οι άνθρωποι. “Οι άνθρωποι -σύμφωνα με τη Ρ. Δούρου- της παραγωγής και όχι του χρηματιστηρίου, της δημιουργίας και όχι της αρπαχτής, της υγιούς, μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της εργασίας, των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, των κοινωνικών συνεταιρισμών, των νέων επιστημόνων”.

– Αναβάθμιση των υποδομών, του περιβάλλοντος, της βιώσιμης διαχείρισης φυσικών πόρων. Ένα νέο ολοκληρωμένο ρυθμιστικό σχέδιο. Με μια σύγχρονη και μακροπρόθεσμου ορίζοντα διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων. Με την ολοκλήρωση αποχετευτικών υποδομών, με αντιπλημμυρικό και αντιπυρικό σχεδιασμό (την Πέμπτη η Ρ. Δούρου συναντήθηκε με την Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος).

Οι έξι αναπτυξιακοί άξονες εν συντομία είναι:

– Γνώση και καινοτομία.

– Αγροτοδιατροφικό σύστημα, με έμφαση στην ποιότητα.

– Τουριστικός κλάδος, με ταυτόχρονη προστασία του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου, και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

– Ενεργειακός σχεδιασμός και οικολογικός μετασχηματισμός.

-Πολιτιστική δημιουργία.

– Κοινωνική πολιτική.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει δημοσίως η Δύναμη Ζωής και η νέα περιφερειάρχης από τις 23 Μαΐου, οπότε και παρουσιάστηκε η πρόταση του συνδυασμού για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.