Αργυρώ Σύριγγα

FOTO-ARGYRO-2Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Π. Φάληρο, με καταγωγή από την Ικαρία.

Κατοικεί στο πατρικό της σπίτι στην Αμφιθέα.

Είναι μητέρα ενός 17χρονου αγοριού.

Τελείωσε τη Σχολή Γραφικών Τεχνών Αθήνας.

Από το 1989 – 2007 εργάστηκε στη δισκογραφική εταιρία ΛΥΡΑ, υπεύθυνη σχεδιασμού εξωφύλλων δίσκων και CD. Σήμερα εργάζεται σε ιδιωτική επιχείρηση.

Μέλος του Συνασπισμού στην οργάνωση του Π. Φαλήρου απ το 1990 και στη συνέχεια μέλος του Σύριζα.

Μέλος του «Πολιτιστικού Συλλόγου Π. Φαλήρου» όπου και εκλέχτηκε μέλος του Δ.Σ. το 1991.

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Ένωσης Κατοίκων Αμφιθέας» το 2006-2012.

Τακτικό μέλος Α’ βαθμιας Σχολικής Επιτροπής στο 3ο Νηπιαγωγείο Π. Φαλήρου 2007-2010 και Αναπληρωματικό μέλος Α’ βαθμιας Σχολικής επιτροπής 2011-2014.

Συντονίστρια του Σύριζα Π. Φαλήρου 2012-1013.

Είναι μέλος της Greenpeace.

Είχε συμμετοχή στην «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Π. Φαλήρου».

Μετά τη δολοφονική απόπειρα μαθητή της Β’ Λυκείου του Π. Φαλήρου στις 28-1-12 από μέλη φασιστικής οργάνωσης, συμμετείχε στη δημιουργία συλλογικότητας των «Ανήσυχων γονιών» Π. Φαλήρου – Ν. Σμύρνης, και μέχρι και σήμερα συμπράττει  στη λειτουργία της.

One thought on “Αργυρώ Σύριγγα

 1. Είναι πολύ μεγάλη ανοησία να επισκεφθεί κανείς τελείως στην τύχη κλείνοντας ραντεβού με μία ψυχίατρο ψυχοθεραπεύτρια όπως έκανα εγώ με μία ψυχίατρο ψυχοθεραπεύτρια στο Π. Φάληρο όπου κλήθηκα να της πληρώσω αμοιβή 80 ευρώ και διαπίστωσα ότι είχε σχέση με την ψυχοθεραπεία όσο εγώ με τον Μπαράκ Ομπάμα.

  Κατ’ αρχήν ο τίτλος ψυχοθεραπεύτρια δεν συμβάδιζε με τίποτα από το βιογραφικό της, όπως διάβασα αργότερα. Ήταν 45 χρονών και στο ιστολόγιό της είχε φωτογραφία που είχε βγάλει όταν ήταν 20 χρονών. Μπαίνοντας στο ιατρείο της, η γραμματέας της σε βάζει να συμπληρώσεις μία φόρμα στην οποία πάνω πάνω ο τίτλος της και η ειδικότητά της είναι με πάρα πολύ μεγάλα και έντονα γράμματα ενώ κάτω με μικρά γράμματα πρέπει να συμπληρώσεις προσωπικά στοιχεία μέχρι και το λόγο για τον οποίο αποφάσισες να την επισκεφθείς.

  Της εξηγείς ορισμένα πράγματα, από τα οποία διαπιστώνεις στα λίγα λόγια που ακολουθούν ότι δεν έχει συγκρατήσει απολύτως τίποτα. Στο τέλος τι σου λέει ως “διάγνωση”; Σου λέει ότι “δεν της άφησες πολύ χρόνο για να μιλήσει η ίδια”. “Δεν ακούτε”, επαναλαμβάνει πάλι, μήπως και δεν ακούστηκε. “Αυτό είναι το πρόβλημά σας”. Λες και ο σκοπός της πρώτης συνάτησης δεν ήταν να εκφραστεί ο πελάτης στο πρόβλημα στο οποίο χρειαζόταν συμπαράσταση (και όχι “διάγνωση”) αλλά έπρεπε να ακούσει τον ψυχίατρο, μόνο.

  Στη συνέχεια ακούγεται ένα διπλό χτύπημα (γρονθοκόπημα) στην πόρτα. “Είναι η γραμματέας μου”, εξηγεί. “Σημαίνει ότι έχουμε υπερβεί το χρόνο μας”.

  Στη συνέχεια κατευθύνομαι προς τη γραμματέα η οποία μου ανακοινώνει την “τιμωρητική αμοιβή” των 80 ευρώ. Ογδόντα ακούσατε καλά.

  Η συμβουλή μου λοιπόν είναι Ποτέ να μην πηγαίνετε σε ψυχίατρο ή ψυχολόγο αν δεν διαπιστώσετε από το τηλέφωνο ποιά ακριβώς είναι η αμοιβή που θα πληρώσετε. Διότι διαφορετικά θα το πληρώσετε πολύ ακριβά αυτό που κάνατε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.