Επικεφαλής

This image has an empty alt attribute; its file name is 66.jpg

Ο Κώστας Μερκουράκης γεννήθηκε στα Χανιά και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA) στην Επικοινωνία από το ΑΠΚΥ. Έχει εργασθεί ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», ως τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Αυγή», καθώς επίσης, έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή. Παράλληλα, διατηρεί χρυσοχοείο από το 2009.

Στη «συλλογική ζωή» εντάχθηκε από νωρίς: οργανώθηκε στην Αριστερά ήδη ως μαθητής στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης. Στα φοιτητικά χρόνια συμμετείχε ενεργά στους αγώνες υπεράσπισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του Άρθρου 16, αλλά και στις κινητοποιήσεις υπεράσπισης του παραλιακού μετώπου.

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διετέλεσε εκπρόσωπος των φοιτητών στην Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών. Η μετέπειτα δημοσιογραφική του πορεία επηρεάστηκε από το πρωτοπόρο φοιτητικό περιοδικό «Εξ Ευωνύμων», του οποίου υπήρξε ιδρυτής και πρωτεργάτης.

Είναι παντρεμένος με την δασκάλα, Γεωργία Γκιούλου και έχουν μια κόρη. Παράλληλα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες υπηρέτησε ως εθελοντής για δύο έτη (2011 και 2012) στο Κέντρο Κοινοτικής Πρόληψης ΚΕΘΕΑ, ενώ προσφέρει εθελοντικά μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών σε Δομές Αλληλεγγύης, καθώς και στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη «ΡΑΚ Π. Φαλήρου», οπού κατέλαβε την δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα να ηγηθεί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.