Επικεφαλής

Ο Κώστας Μερκουράκης γεννήθηκε στα Χανιά και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA) στην Επικοινωνία από το ΑΠΚΥ. Συνεργάζεται ως δημοσιογράφος με τις εφημερίδες «Ποντίκι» και «Αυγή», ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων. Παράλληλα, διατηρεί χρυσοχοείο από το 2009.

Αθλητής του Σκάκι από νεαρή ηλικία, με σπουδές στο πιάνο και το αρμόνιο, ολοκλήρωσε το Δημοτικό Σχολείο στην «Θετική Αγωγή Αποστολοπούλου» το 1997. Δραστηριοποιήθηκε στους συλλογικούς αγώνες ήδη ως μαθητής στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης οπού αποφοίτησε το 2003. Ως φοιτητής συμμετείχε ενεργά στο κίνημα υπεράσπισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του Άρθρου 16, αλλά και στις κινητοποιήσεις προάσπισης του παραλιακού μετώπου. Κατά τα φοιτητικά του χρόνια εκλέχθηκε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διετέλεσε εκπρόσωπος των φοιτητών στην Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Παράλληλα, με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες υπηρέτησε ως εθελοντής για δύο έτη (2011 και 2012) στο Κέντρο Κοινοτικής Πρόληψης ΚΕΘΕΑ, ενώ προσφέρει εθελοντικά μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών σε Δομές Αλληλεγγύης, καθώς και στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών. Είναι παντρεμένος με την Δασκάλα ειδικής αγωγής, Γεωργία Γκιούλου και έχουν μια κόρη, ενώ είναι γιος του Καθηγητή Πανεπιστημίου, Σοφοκλή Μερκουράκη που ζει στο Π. Φάληρο.

Το 2014 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για Δήμαρχος στο Παλαιό Φάληρο, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΡΑΚ. Η παράταξη κατέλαβε την δεύτερη θέση στις εκλογές του Μάϊου, γεγονός που οδήγησε τον Κώστα Μερκουράκη στην θέση του επικεφαλής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, μόλις στα 28 του χρόνια. Έκτοτε συμμετείχε στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενώ διετέλεσε μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

One thought on “Επικεφαλής

  1. Pingback: Αποχωρεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Κώστας Μερκουράκης! - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.