Σίμος Ιωάννης

  Γύρω στο 1930, οι  παππούδες μου (οικογένεια Βουζουναρά), πρόσφυγες από την Σμύρνη, αποφάσισαν να εγκατασταθούν στο Παλαιό Φάληρο. Οι γειτονιές του Φαλήρου ήταν ο πρώτος, φιλόξενος, χώρος που γνώρισα παίζοντας μπάλα και «πόλεμο» με τα παιδιά των κοντινών γειτονιών και είχα την τύχη να γνωρίσω την οδό Παρθενώνος χωματόδρομο στα χρόνια του Δημοτικού Σχολείου. 

    Σπούδασα Ηλεκτρονικός και πήρα εξειδίκευση στις τηλεπικοινωνίες από την Σ.Ε.ΤΗΛ. στη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας. Δούλεψα στη CATERPILLAR  για τρία έτη, ωστόσο, το όνειρό μου ήταν να ασχοληθώ με τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Έτσι, εντάχθηκα στο θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιού Φαλήρου και ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στην ομάδα του ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ. Δραστηριοποιήθηκα εμπορικά στη πόλη μας διατηρώντας επί 20 συναπτά έτη το μουσικό κατάστημα MUSICENTER (Αγίου Αλεξάνδρου και Τρίτωνος), ενώ παράλληλα υπηρέτησα για 12 έτη, από την θέση του Γ. Γραμματέα, τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Α.Ο. ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ-ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ.

     Σήμερα, είμαι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου «Άγιος Κοσμάς» (ΕΑΚΝ) και τελειόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. στο εκπαιδευτικό αντικείμενο «Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού». Παρακολούθησα όλη την ιστορική διαδρομή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και είχα την τύχη να εκλεγώ ως αντιπρόσωπος της πόλης μας στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΝ. Απολαμβάνω την τιμητική ιδιότητα του απλού μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.

     Με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Ρ.Α.Κ., με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΚΩΣΤΑ ΜΕΡΚΟΥΡΑΚΗ, επιθυμώ να προσφέρω την τεχνογνωσία μου τόσο στην ανάδειξη της χαμένης πολιτιστικής αίγλης της πόλης μας όσο και στην αναβάθμιση του αθλητικού σχεδιασμού για τους Αθλητικούς Συλλόγους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, πολίτες του Παλαιού Φαλήρου.