Μακρής Σωτήριος

Ο Σωτήριος Μακρής γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας το 1958. Είναι πτυχιούχος της σχολής Στελεχών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πατρών. Φοίτησε στο τμήμα Marketing του Πανεπιστημίου Concordia  στο Μόντρεαλ του Καναδά από όπου και αναβάθμισε το πτυχίο της Αγγλικής Γλώσσας.

Το 1981 άνοιξε δικό του λογιστικό γραφείο εξυπηρετώντας διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις και το 1982 προσελήφθη με διαγωνισμό στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος. Με σκληρή δουλειά, ήθος, αφοσίωση, επιμονή, υπομονή και επαγγελματισμό ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας στην τράπεζα και συνταξιοδοτήθηκε το 2014 με τον βαθμό του υποδιευθυντή της Άλφα Τράπεζας. Συμμετείχε σε διάφορα επαγγελματικά σεμινάρια επιμόρφωσης, αποκτώντας έτσι πολύτιμη εμπειρία και γνώσεις. Υπήρξε για μια δεκαετία και ο ίδιος εισηγητής της τράπεζας σε επαγγελματικά σεμινάρια επιμόρφωσης, αξιοποιώντας έτσι την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του. Κατά την διάρκεια της θητείας του στην τράπεζα υπήρξε υποψήφιος με το κόμμα του Σύριζα στις συνδικαλιστικές διαδικασίες του συλλόγου εργαζομένων.

Είναι παντρεμένος με την Τζίνα Ευαγγελίου και έχουν αποκτήσει δύο υπέροχα παιδιά, την Βενετία και τον Βασίλη.

 Είναι δημότης Παλαιού Φαλήρου και το όνειρό του είναι να γίνει το Παλαιό Φάληρο μια πόλη ανθρώπινη, καθαρή, με σεβασμό στον πολίτη, με ίσες αξίες για όλες και για όλους.