Δημητριάδη Μαρία

Από τεσσάρων ετών μεγάλωσα στις όμορφές γειτονιές του Παλαιού Φαλήρου. Σήμερα τα τρία μου παιδιά ζουν σε μια πόλη σύγχρονή και δυναμική μέσα στην οποία επιβάλλεται να αναδυθεί ένα εξίσου δυναμικό πολιτιστικό γίγνεσθαι. Το πλαίσιο εντός του οποίου θα αναπτυχθεί η νέα πολιτιστική ταυτότητα θα αποτελεί κομβικό σημείο για την οικονομική, τουριστική και μορφωτική ανέλιξη του Φαλήρου. Η συμμετοχή των ίδιων των Φαληριωτών δημιουργών και πολιτών  αποτελεί προϋπόθεση πραγμάτωσης ανενεργών ιδεών. Στόχος και όχι ουτοπία δημιουργία Πινακοθήκης με έργα κύρους μέσω διεθνών συνεργασιών θα φανερώσει το Π. Φάληρο στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

Η γνώση μαζί με την εμπειρία και το όραμα συνηγορούν στο αποτέλεσμα. Σύμμαχοι το πτυχίο Ιστορίας και Θεωρίας της τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, το δίπλωμα, σκηνογραφίας  Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου, δημοσίων σχέσεων Κολεγίου St. George,διακόσμησης Κρατικού ΙΕΚ, γνώσεις σχεδιαστικού προγράμματος 3D MAX μαζί με την εικοσιπενταετή επαγγελματική ενασχόληση μου με την τέχνη.

Μέσω της εμπειρίας μου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και ΕΣΠΑ και ως Γενική Γραμματέας του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – τμήμα διακοσμητικής, του ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε ΕΛΛΑΔΟΣ,, από τα Δ.Σ της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης και του Ισοκράτη – Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων επιδιώκω να εργαστώ από καρδιάς, μαζί με τον Κώστα Μερκουράκη, για το Παλαιό Φάληρο  ως κέντρο Πολιτισμού από Όλους για Όλους.