Ιδρυτική Διακήρυξη

Έφτασε η ώρα για μια νέα αρχή στο Παλαιό Φάληρο. Με καινούργια πρόσωπα στην πρώτη γραμμή. Με ανθρώπους που μπορούν να εγγυηθούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ανάπτυξη στην πόλη μας.

Το Παλαιό Φάληρο έχει τις προδιαγραφές να είναι ένα από τα καλύτερα προάστια της Αττικής, καθώς διαθέτει δυναμικά συγκριτικά πλεονεκτήματα: στρατηγική θέση, παραλία, χώρους πρασίνου, ομορφιά και πολιτισμική παράδοση. Αυτό που χρειάζεται είναι σχέδιο, σωστός προγραμματισμός, συμμετοχή των πολιτών και χρηστή και διάφανη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Η αξιοποίηση και διάχυση των νέων τεχνολογιών θα συμβάλλει  στην αλλαγή της καθημερινότητας.

Οραματιζόμαστε μια πόλη φιλική, λειτουργική, ανοιχτή, καθαρή. Μια πόλη που θα γοητεύει τους κατοίκους, που θα σου δίνει τη δυνατότητα  να απολαύσεις μια βόλτα με το μωρό σου ή να κάνεις τα ψώνια σου. Θα μπορείς να κυκλοφορείς αν είσαι ΑΜΕΑ ή κάτοικος με κινητικά προβλήματα. Θα έχεις πρόσβαση σε χώρους ελεύθερους από αυτοκίνητα και με περισσότερο πράσινο. Θα μπορείς να εργαστείς, να συνεργαστείς και να επικοινωνήσεις με τους συμπολίτες σου, να διασκεδάσεις, αλλά και να ξεκουραστείς. Θα ζεις σε μια πόλη  σύγχρονη,  με ισορροπημένη ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης και των άλλων περιοχών, με κοινωνική συνοχή  Ο Δήμος θα λειτουργεί με διαφάνεια, θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλους ανεξαιρέτως του πολίτες και  συστηματική ενημέρωση και λογοδοσία.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, που οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, η Αυτοδιοίκηση, που βρίσκεται κοντά στον πολίτη, διαθέτει τις προϋποθέσεις ουσιαστικής βελτίωσης της καθημερινότητας και ενίσχυσης της τοπικής Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Οι βασικοί μας στόχοι

Είμαστε ενεργοί πολίτες που τα προηγούμενα χρόνια τόσο θεσμικά, από την θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης, όσο και κινηματικά, βρεθήκαμε στους αγώνες υπεράσπισης του δικαιώματος για αξιοπρεπή ζωή. Είμαστε ενεργά μέλη σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, στους αγώνες για τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος, βρεθήκαμε στο δρόμο όταν ο φασισμός στοχοποιούσε συμπολίτες μας, όταν στη γειτονιά μας απειλήθηκε η ζωή μαθητή.

Βρεθήκαμε μαζί σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα. Αυτήν  την πορεία ανανέωσης και δημιουργίας καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε, όλοι και όλες μαζί, με συσπείρωση και δράση. Γιατί πιστεύουμε ότι η Δημοτική αρχή πρέπει να στηρίζεται στους κατοίκους, με την οικοδόμηση κοινωνικών και προοδευτικών συμμαχιών, με ένα αναπτυξιακό σχέδιο βασισμένο στις ανάγκες και  δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας  Αυτό θα βοηθήσει να γίνει το Παλαιό Φάληρο μια πιο ανθρώπινη και ζωντανή πόλη προκειμένου:

 • Να ενισχυθούν υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης, με θέσεις σταθερής και πλήρους απασχόλησης αλλά και να συγκροτήσουμε νέες, όπως την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας  οικονομίας.
 • Να προχωρήσει η επεξεργασία και εφαρμογή προτάσεων και δημοτικών δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.
 • Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των δημοτικών υπηρεσιών και να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος με επισφαλείς συνθήκες εργασίας.
 • Να προχωρήσει η ανακύκλωση των απορριμμάτων στην πηγή, με δημόσιο χαρακτήρα και κοινωνικό έλεγχο, με τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, που θα δώσει και θέσεις εργασίας.
 • Να προωθηθεί η εξοικονόμηση ενέργειας και η χρήση ήπιων μορφών ενέργειας, για την κάλυψη όλων των δημοτικών αναγκών.
 • Να ενισχυθούν η συμμετοχή στα κοινά με συνελεύσεις στη γειτονιά και οι δεσμοί των κατοίκων, με τη δημιουργία και διάθεση δημόσιων χώρων (λειτουργικές πλατείες, επιλεγμένες πεζοδρομήσεις, χώροι σχολείων).
 • Να δημιουργήσουμε κίνητρα ενεργοποίησης και συμμετοχής της νεολαίας στα δρώμενα της πόλης.
 • Να επιδιωχθεί η άμεση πολιτιστική αναβάθμιση ώστε ο Δήμος μας να γίνει κέντρο πολιτισμού και υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικής δημιουργίας με πρωτοπόρο το δυναμικό της πόλης μας.
 • Να προστατευθούν οι τοπικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
 • Να ενισχυθούν οι υποδομές στην Παιδεία και τον Αθλητισμό, με ανάπτυξη υλικοτεχνικών μέσων και ιδιαίτερη μέριμνα για τα ΑΜΕΑ και τους ηλικιωμένους. Το Φάληρο μπορεί να γίνει κέντρο μεγάλων διεθνών διοργανώσεων.
 • Με συντονισμένες ενέργειες μπορεί να αναπτυχθούν ήπιες μορφές θεματικού τουρισμού, προς όφελος των τοπικών επιχειρήσεων.

Φίλες και φίλοι

Σας καλούμε, όλες, όλους με τις ιδέες, τις προτάσεις και την ενεργό συμμετοχή σας, να φτιάξουμε ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ μια σύγχρονη πόλη, που δε θα την κατοικούμε απλώς, αλλά θα τη ζούμε και θα τη χαιρόμαστε.

Μια πόλη για τους κατοίκους της.

5 thoughts on “Ιδρυτική Διακήρυξη

 1. bartosz nafalski, бартож омега бест, bartosz nafalski piramida, Бартош Нафальский, omega bartosz, бартож омега бест, omega bartosz nafalski, бартош скам, omega бест пирамида, омега скам

  https://omega.best

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.