Δελτίο Τύπου για την απώλεια της Λένας Δουκίδου.

Με θλίψη αποχαιρετούμε τη φίλη και συναγωνίστρια Λένα Δουκίδου, δημοσιογράφο και συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Η Λένα Δουκίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Ιστορικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Στη Δικτατορία, αμέσως μετά το πραξικόπημα του 1967 και μέχρι τη σύλληψή της τον Ιούνιο 1968, είχε ενταχθεί στην οργάνωση Δημοκρατική Άμυνα, με τομέα ευθύνης το τμήμα Τύπου.

Το 1972 συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα του αντιδικτατορικού πρώτου τεύχους του περιοδικού Αντί. Εργάστηκε σε αθηναϊκές εφημερίδες όπως Καθημερινή, Ελευθεροτυπία, Βήμα, και στην τηλεόραση (ΕΡΤ) και είχε εκλεγεί μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Επίσης υπήρξε συγγραφέας των βιβλίων: «Πώς Φτάσαμε στη Δικτατορία του ’67» (2012) και τα μυθιστορήματα «Πάντα λίγο νωρίς» – για τον σύγχρονο κόσμο της επικοινωνίας – και «Η Έλσα και οι Άλλοι» – ένα βλέμμα προς το τεχνολογικό αύριο.

Ως κάτοικος του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ενεργοποιήθηκε στην Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση (ΡΑΚ) της οποίας ήταν υποψήφια στις Δημοτικές Εκλογές το 2014, ενώ υπήρξε πάντα ενεργός πολίτης για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, συμμετέχοντας στο κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού.

Η αγωνιστική της δράση, το ήθος της, η πολιτική της συνέπειά, αποτελούν για όλες και όλους μας, πολύτιμη παρακαταθήκη αλλά και δύναμη στον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία στην ενημέρωση και κοινωνική δικαιοσύνη. Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας στην μονάκριβη κόρη της, την οικογένεια της και τους οικείους της.

Παλαιό Φάληρο 12.12.2020

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ (ΡΑΚ)