Η ΡΑΚ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΡΑΚ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Τα είπαν αλητάκια, τα είπαν πιθήκους και φίδια, τα είπαν τεμπέληδες και όλα αυτά γιατί διεκδικούν ασφαλή λειτουργία των σχολείων τους, διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ποιοτική μόρφωση.

Η δημοτική παράταξη της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής ΚίνησηςΠαλαιού Φαλήρου (ΡΑΚ) συντάσσεται στο πλευρό των μαθητών και μαθητριών και των δίκαιων αιτημάτων τους.

Είμαστε αντίθετοι/ες σε κάθε επίθεση που γίνεται στο μαθητικό κίνημα από αστυνομικές δυνάμεις, «αγανακτισμένους» γονείς, διευθυντές εκπαίδευσης και διευθυντές σχολικών μονάδων που με τη βία επιχειρούν να σπάσουν τις καταλήψεις.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που αντί να επιδιώξει το διάλογο, προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον των μαθητών/τριών βάζοντας τα κανάλια της λίστας Πέτσα να τους βρίζουν, να τους διαβάλουν, να στρεβλώνουν τα κίνητρα και τα αιτήματα τους, να υποδαυλίζουν αντιδράσεις εναντίον τους.

Καταδικάζουμε τον ωμό εκβιασμό της Υπουργού Παιδείας προς τους μαθητές/τριες που συμμετέχουν στις καταλήψεις των σχολείων ανά την Ελλάδα και τις  αναχρονιστικές  μεθόδους  τιμωρίας αυτών.

Ας στο παραδεχτούν επιτέλουςότι είναι κυβερνητική επιλογή να μην χωρίσουν τα τμήματα ώστε να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη, να μη γίνουν προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και εργαζομένων στην καθαριότητα, γιατί θεωρεί ότι η επένδυση στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα σήμερα σε περίοδο πανδημίας,  αποτελούν κόστος.

Η ΡΑΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας και για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας, τόσο με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας όσο και με τη συνεχή της δράση μέσα στην τοπική κοινωνία, επιδιώκοντας σταθερή επαφή και συνεργασία με τους αντίστοιχους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας.

Παλαιό Φάληρο       8.10.2020