Δημοτικό Συμβούλιο – Τρίτη 16.6.2020

                   

                           

Η  δημοτική ομάδα της ΡΑΚ τοποθετήθηκε προ ημερησίας διατάξεως, αναδεικνύοντας τόσο τις ελλείψεις στα κτίρια που αφορούν την δίχρονη προσχολική αγωγή, όσο και θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής σε θέματα παιδείας. Ζητήσαμε να μπει ως θέμα σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι ελλείψεις που έχουμε ως δήμος σε υποδομές και ζητήσαμε την συνεισφορά του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του δήμου μας στην συγκεκριμένη συζήτηση.

Υπερψηφίσαμε, κατά πλειοψηφία, τα θέματα που αφορούσαν την παραχώρηση έδρας στον σύλλογο ΑΘΗΝΑ, ζητώντας παράλληλα ανοικτή συζήτηση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο με θέμα τις ανάγκες των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας. Τονίσαμε την άσχημη οικονομική κατάσταση, λόγω πανδημίας, και ζητήσαμε την παρουσία εκπροσώπων από κάθε πολιτιστικό σύλλογο, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση.

Επίσης, δώσαμε θετική ψήφο στα θέματα των Δράσεων Περιβαλλοντικών  Ισοζυγίων,   Παρεμβάσεις στον Αστικό Χώρο, που προβλέπουν δημιουργία ή αναβάθμιση «παιδικών χαρών»,  τις συντηρήσεις και επισκευές λιθόστρωτων οδών που αφορούν την Αγίου Αλεξάνδρου, τις προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης για την κάλυψη αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, και το θέμα που αφορούσε το τοπικό σχέδιο διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων καθώς και την Ανταποδοτική Ανακύκλωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το τελευταίο θέμα αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος (υποβάλαμε τέσσερεις ερωτήσεις), σχετικά με τους χώρους τοποθέτησης των οικισμών ανακύκλωσης, και τους τρόπους συνεργασίας με την εν λόγω εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει το έργο χωρίς αντάλλαγμα από τον Δήμο.

Καταψηφίσαμε την απόδοση σε ιδιώτη της εργασίας της ηλεκτρονικής σχεδίασης οικοδομικού τετραγώνου 400 (Ο.Τ 400) και περιμετρικών οδών Αίαντος – Μεσολογγίου – Θέμιδος λόγω αδυναμίας ανάληψης του έργου από τις υπηρεσίες του Δήμου και αντιπροτείναμε την πρόσληψη δύο σχεδιαστών μαζί με την προμήθεια εξειδικευμένων προγραμμάτων σχεδιασμού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί στον Δήμο μας ολοκληρωμένη υπηρεσία ηλεκτρονικής σχεδίασης.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ