Σχετικά με την παραίτηση κ. Ιωάννη Μπίτσικα

Μετά την δημοσιοποίηση του κειμένου της παραίτησης του κ. Μπίτσικα προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ., είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε απαντώντας τα εξής:

Ο κ. Μπίτσικας «προσέγγισε» τη ΡΑΚ το 2014 σε περίοδο ανοδικής πορείας και μόλις γύρισε ο άνεμος εγκατέλειψε το σκάφος.

Όλα όσα γράφει, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το κείμενο του κ. Μπίτσικα, αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό, αφού εν τέλει, καταρρέει κάτω από το βάρος μιας παντελώς ασύνδετης, ατεκμηρίωτης και γεμάτης αντιφάσεων αφήγησης και κατατίθεται δημόσια ως προϊόν συρραφής φανταστικών επιχειρημάτων.

Στη ΡΑΚ Παλαιού Φαλήρου, κυρίαρχες είναι οι έννοιες της Δημοκρατίας, της ανιδιοτελούς συμμετοχής, του ήθους και της αυτοκριτικής. Κάποιοι, περαστικοί από την δημοτική μας παράταξη, δεν στάθηκαν ικανοί να τις καταλάβουν ή τις φοβήθηκαν για τους δικούς τους λόγους. Δεν κράτησαν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα προχωρώντας άμεσα και – δυστυχώς γι’ αυτούς – αυθόρμητα, σε δηλώσεις μετανοίας.

Ο κ. Μπίτσικας επιχειρεί «ηρωική έξοδο» από ορθάνοιχτες πόρτες. Τον αποχαιρετούμε, λοιπόν, για τα “μεγάλα και τα μη Περιχαρακωμένα” και του ευχόμαστε καλή συνέχεια. Είμαστε σίγουροι, ότι αργά ή γρήγορα, θα πραγματώσει το όραμά του και θα ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του.