Ανακοίνωση ΡΑΚ: Δημοσκοπήσεις & social media δεν υποκαθιστούν την πολιτική

Τις τελευταίες μέρες την τοπική επικαιρότητα απασχόλησε(;) άλλη μια αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκόπηση για τις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές από την εφημερίδα Παραπολιτικά συμφερόντων Μαρινάκη.

Πάγια θέση μας είναι να μην σχολιάζουμε τέτοιες έρευνες ακόμα κι αν μας εμφανίζουν με ψαλιδισμένα (έως και κατακρεουργημένα) ποσοστά στην δεύτερη θέση.

Η παράταξη μας από την πρώτη στιγμή της δραστηριοποίησης της πριν από 6 χρόνια, επέλεξε να εστιάσει στην ουσία κι όχι στις εντυπώσεις.

Να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης μέσα από την καθημερινή επαφή της με τους πολίτες και να μην αναλωθεί στην αναπαραγωγή κακών πρακτικών του πολιτικού συστήματος.

Επένδυσε στην πολιτική, βάζοντας ξεκάθαρα όρια με λογικές δημόσιων σχέσεων και παραγόντων και πορεύτηκε με σταθερή αρχή το να μην υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών.

Με αυτή την βασική αρχή είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε πάνω στο προφανές: οι δημοσκοπήσεις δεν μπορεί να υποκαθιστούν την πολιτική. Ιδιαίτερα μετά την επανειλημμένη διάψευση τους που δημιουργεί γενικά και ειδικά ερωτήματα για την αξιοπιστία τους.

Κάνουμε λοιπόν ξεκάθαρο ότι η πίστη μας στο κριτήριο του πολίτη του Παλαιού Φαλήρου δεν διαπραγματεύεται με λογικές εντυπωσιασμού ή παραφιλολογίας.

Επιπλέον, συνειδητή μας επιλογή είναι να μην πάρουμε θέση σε κόντρες, αντιπαραθέσεις και διεργασίες στο εσωτερικό του δημοτικού συνδυασμού του απερχόμενου Δημάρχου ή της Δεξιάς παράταξης.

Η διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού προοδευτικού δημοκρατικού ρεύματος για το Παλαιό Φάληρο περνάει μέσα από την τοπική κοινωνία, όπου το πρόγραμμα και οι θέσεις μας μέρα με τη μέρα κερδίζουν την απήχηση ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας.

Όσοι διαθέτουν χρήματα για ξοδεμα και άφθονο χρόνο για σχολιασμό στα social media μπορουν να συνεχίσουν τη συζήτηση για τις δημοσκοπήσεις σε όλη την έκταση.

Εμείς όμως όχι.

Τα προβλήματα και οι ανάγκες του Παλαιού Φαλήρου δεν μπορούν να περιμένουν.

Διαβάστε την εν λόγω δημοσκόπηση εδώ και τα συμπεράσματα δικά σας