Η γλώσσα και η… ΡΑΚ έχουν κέφια στο Booktalks!

Με ένα υπέροχο βιβλίο με τίτλο «Η γλώσσα έχει κέφια» και μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ξεκίνησε η «χαμογελαστή μας περιπλάνηση στα τοπία της γλωσσικής ελαφρότητας», χθες Πέμπτη στο Παλαιό Φάληρο.

Η βιβλιοπαρουσίαση που επιμελήθηκε η Δημοτική Κίνηση ΡΑΚ Π. Φαλήρου, επιβεβαίωσε τις προσδοκίες του κοινού και γοήτευσε τους δεκάδες καλεσμένους. Βοήθησαν σε αυτό τόσο ο συγγραφέας του βιβλίου, Νίκος Σαραντάκος, όσο και οι δύο κυρίες που κλήθηκαν να το παρουσιάσουν: η φιλόλογος/ερευνήτρια Αμαλία Πορτάλιου και η νομικός/συγγραφέας Ελένη Στεφανοπούλου.

Οι καλεσμένοι περιηγήθηκαν στα 40 κεφάλαια του βιβλίου, αναζητώντας και βρίσκοντας απαντήσεις σε διάφορα φλέγοντα ερωτήματα όπως: Είναι αλήθεια όχι υπάρχει αρχαία ελληνική φράση μόνο με φωνήεντα; Πού βρίσκεται η θρυλική Νομανσλάνδη; Από πού πάνε για το Παλιοκατσικόρεμα; Πότε έζησε ο περίφημος βιολιστής Ροβιόλης; Τι είναι τα παντογράμματα και σε τι διαφέρουν από τα λιπογράμματα; Μπορείτε να φτιάξετε μια λέξη με έξι Υ; Ποιος μεγάλος ποιητής αγαπούσε πολύ τις ομοιοκαταληξίες με ομόηχες λέξεις; Σε ποιο μέρος κατοικούν οι Σούρδοι; Ποια είναι η μεγαλύτερη ελληνική λέξη και τι σημαίνει; Γιατί λέμε ψιλόν το ύψιλον και το έψιλον; Πού γεννήθηκε ο Δαίμονας του τυπογραφείου; Πού βρίσκεται η Μποχαλία; Ποιος πρωθυπουργός έπεσε θύμα γλωσσικού μύθου;

Με χιούμορ και πολλά χαμόγελα η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης και υποψήφιο Δήμαρχο Π. Φαλήρου, Κώστα Μεκρουράκηκης να ευχαριστεί τον Συγγραφέα για το υπέροχο αυτό ταξίδι στην ελληνική – κι όχι μόνο – γλώσσα, καθώς επίσης και να καλεί το κοινό να «συντονιστεί» με την Κίνηση στις επόμενες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.