ΡΑΚ: Η Χρυσή Αυγή διακατέχεται από άγχος επιβίωσης – Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι

Την προηγούμενη εβδομάδα άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή», στο προαύλιο της οικίας του. Μετά από άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής, η φωτιά δεν επεκτάθηκε, ενώ από την επίθεση υπέστη υλικές ζημιές το πίσω μέρος του οχήματος, μάρκας «Mercendes».

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τον εμπρησμό, ωστόσο, η παράταξη που εκπροσωπεί την Χρυσή Αυγή στο Π. Φάληρο, έσπευσε να υιοθετήσει το σενάριο της επίθεσης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος, Διονύσης Χατζηδάκης αποφάσισε να καταθέσει κείμενο ψηφίσματος με το οποίο καταδικάζει την επίθεση στον Δημοτικό Σύμβουλο της Χρυσής Αυγής, υιοθετώντας ουσιαστικά την εκδοχή που μιλά για στοχευμένη επίθεση.

Από τη μεριά της, η ΡΑΚ καυτηρίασε το γεγονός, ωστόσο αρνήθηκε να υπογράψει το σχετικό ψήφισμα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει εικόνα για τα πραγματικά κίνητρα της επίθεσης, ενώ υπενθύμισε ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, το ΔΣ μέσω του κ. Χατζηδάκη αρνήθηκε να βγάλει καταδικαστικές αποφάσεις.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της παράταξης Κ. Μερκουράκης, συνέδεσε την επίθεση με την δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, το μίσος και το φόβο που σπέρνει στην κοινωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Μεταξάς «την ίδια στιγμή που εκπροσωπεί μια παράταξη υπεύθυνη για δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, μαχαιριές, μια παράταξη που σπέρνει το ρατσισμό σε μικρά παιδιά, μια παράταξη με συστατικό υλικό τη βία, την ίδια στιγμή δηλώνει σοκαρισμένος για την επίθεση στο αυτοκίνητό του».

«Δεν ήρθαν σε σας τυχαία. Ήρθαν σε σας γιατί ζείτε δίπλα στο μίσος. Γιατί έχετε εμφυσήσει στην πολιτική σας ζωή τη βία. Γιατί καλοδεχτήκατε απόψεις και ιδέες επικίνδυνες για τη συλλογική ζωή και την κοινωνία» Οπότε μην παρουσιάζεστε σοκαρισμένος».

Παράλληλα, η ΡΑΚ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση. Διαβάστε αναλυτικά:

«Είναι γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Η επικειμένη δικαστική απόφαση και κυρίως τα αδιάσειστα στοιχεία που παρουσιάζονται στο δικαστήριο, καταμαρτυρούν την ενοχή της για μια σειρά από εγκλήματα κι ως εκ τούτου έχουν δημιουργήσει ισχυρό άγχος επιβίωσης στην φασιστική οργάνωση.

Η συγκυρία αναγκάζει την Χρυσή Αυγή να αναζητά απεγνωσμένα ευκαιρίες νομιμοποίησης της παρουσίας της, καθώς επίσης και να φιλοτεχνεί την εικόνα του «θύματος», προκειμένου να δικαιολογήσει την δολοφονική της δράση.

Δυστυχώς, για τον Δήμαρχο της πόλης μας, Διονύση Χατζηδάκη, όλα αυτά μοιάζουν «ψιλά γράμματα». Πριν από λίγα χρόνια, όταν ο Φοίβος – μαθητής σε σχολείο της πόλης μας – δέχτηκε δολοφονική επίθεση με μαχαίρι από στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο Δήμαρχος απέφυγε να πάρει θέση και να καταδικάσει την επίθεση, με την πρόφαση ότι περιμένει το πόρισμα της αστυνομίας και στη συνέχεια την δικαστική απόφαση.

Αυτήν την φορά όμως, έσπευσε με αδικαιολόγητη «αφέλεια» να συνδράμει τον Δημοτικό Σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής, για την επίθεση που δέχτηκε στο αυτοκίνητό του (με άγνωστα μέχρι στιγμής κίνητρα), προσφέροντας στην Χρυσή Αυγή, αυτό που εναγωνίως ψάχνει: Ξέπλυμα και συγχωροχάρτι.

Η αντιμετώπιση αυτή γεννά προβληματισμό δεδομένου ότι ο κος Χατζηδάκης είναι ένα από τα προβεβλημένα κι έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ, αλλά και άνθρωπος του στενού κύκλου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εμείς, η ΡΑΚ Π. Φαλήρου, τόσο, ως παράταξη, όσο και ως πολιτικό ρεύμα, εδώ και δεκαετίες παλεύουμε στο πλάι της ελληνικής κοινωνίας τον φασισμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Με την ίδια επιμονή, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το στυγερό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας και δεν θα παρέχουμε κάλυψη στις πρακτικές της».