ΕΠΖ: Ανατροπή στην υπόθεση του ξενοδοχείου “Ποσειδών” και μετακίνηση περιπτέρου

Στις 22 Μαρτίου 2018 συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) του Δήμου Π. Φαλήρου, ωστόσο ο χρόνος δεν επαρκούσε για την ολοκλήρωση των θεμάτων και ορίστηκε επόμενη συνεδρίαση στις 27 Μαρτίου 2018, ως συνέχεια της προηγούμενης.

Το θέμα που απασχόλησε τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ήταν για μια άλλη φορά το γνωστό θέμα του Ξενοδοχείου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» που βρίσκεται στην παραλία της πόλης και συγκεκριμένα η ανάκληση ή μη της αδείας ίδρυσης Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) 303/1996, όπως τροποποιήθηκε με την 7640/2005 πράξη του Δήμου μας.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόβλημα αφορά στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από την Επιχείρηση στην παραλία. Είχε προηγηθεί γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας (6076/21-3-18), που εισηγήθηκε την ανάκληση της παραπάνω αδείας ίδρυσης ΚΥΕ.

Θυελλώδης συζήτηση

Η συζήτηση ήταν για άλλη μια φορά θυελλώδης και μπήκε και πάλι σε καθαρά νομικά μονοπάτια, τη στιγμή που η ΕΠΖ είναι καθαρά πολιτικό όργανο. Τελικά η ΕΠΖ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (5 υπέρ έναντι 3 κατά) την ανάκληση της παραπάνω αδείας ίδρυσης ΚΥΕ . Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΚ και Αντιπρόεδρος της ΕΠΖ κ. Ιωάννης Μπίτσικας, αλλά και ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εμείς για το Φάληρο» κ. Δ. Πιτούλης ψήφισαν υπέρ της ανάκλησης της επίμαχης αδείας.

Η απόφαση είναι ήδη αναρτημένη στη Διαύγεια, με ΑΔΑ  Ω2Φ4ΩΞΕ-ΨΞΡ.

Από τη μεριά του ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΚ, κ. Μπίτσικας σχολίασε: «Το θέμα της χρήσης της παραλίας από το Ξενοδοχείο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» εισέρχεται σε καινούρια κρίσιμη φάση. Πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλισθεί το αντικείμενο εργασίας των εργαζομένων του Ξενοδοχείου. Οφείλουμε όμως, πριν από οτιδήποτε άλλο, να εξετάσουμε ιδιαίτερα προσεκτικά τα περιβαλλοντικά ζητήματα που θα προκύψουν σε ενδεχόμενη χορήγηση νέας αδείας. Φυσικά αναμένουμε με ενδιαφέρον τις νομικές ενέργειες του Ξενοδοχείου».

Μετακίνηση περιπτέρου μετά από πίεση της ΡΑΚ

Στα άλλα θέματα, στη Συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου επικαιροποιήθηκε ο “κανονισμός λειτουργίας Χριστουγεννιάτικων αγορών και εμποροπανηγύρεων”  του Δήμου μας και ακολούθησε σειρά θεμάτων που αφορούσαν σε συνήθεις, δυστυχώς, παραβάσεις των ΚΥΕ.

Ενδιαφέρουσα ήταν η εξέλιξη του 11ου θέματος, που αφορούσε στην ενόχληση δημότη μας από τη λειτουργία περιπτέρου, που έχει τοποθετηθεί μπροστά στο μπαλκόνι του. Η ΕΠΖ αποφάσισε ομόφωνα να μετακινηθεί το περίπτερο κατά λίγα μέτρα με έξοδα του Δήμου, ούτως ώστε να μην ενοχλείται ο δημότης, αλλά και να μην επιβαρυνθεί ο περιπτερούχος με τα έξοδα μετακίνησης ! ( ΑΔΑ ΩΤΘΨΩΞΕ-Μ1Σ).

Ο κ. Μπίτσικας σχολίασε σχετικά: «Η απόφαση αυτή έδειξε ότι ο δημότης πρέπει να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Δήμου και ειδικά της ΕΠΖ! Είμαστε υπερήφανοι ως ΡΑΚ για την εξέλιξη αυτή, ειδικά μάλιστα γιατί είχε προηγηθεί παράστασή μας στο Δήμαρχο, για το εν λόγω θέμα, ο οποίος και κατανόησε το πρόβλημα».