Προκαλεί ξανά η ΧΑ στο ΔΣ Π. Φαλήρου – Αποχώρησε η Αντιπολίτευση

Μια ακόμη επεισοδιακή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Π. Φαλήρου, την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής (Χρυσής) Αυγής Τρύφων Μπουγάς «μπουρδολογώντας» ως συνήθως στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα, προσπάθησε να πείσει τους υπόλοιπους Συμβούλους ότι η Χρυσή Αυγή αδικείται στις διάφορες τελετές του Δήμου Π. Φαλήρου, ενώ διαμαρτυρήθηκε γιατί στα εγκαίνια του κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου του Π. Φαλήρου, που έγιναν πρόσφατα, δεν υπήρχε θέση για το βουλευτή του Κόμματός του.

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε γιατί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν κατέθεσε στεφάνι πρώτος όπως προβλέπει, κατά τη γνώμη του, το πρωτόκολλο, ενώ στο απαύγασμα της σκέψης του, έφθασε στο σημείο να δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το μοναδικό Κόμμα που δικαιούται να εορτάζει την 28η Οκτωβρίου 1940 είναι οι φασίστες, φιλοναζί της Χρυσής Αυγής(!), γιατί τότε γιορτάζουμε το «ΟΧΙ» που είπε ο Μεταξάς!

Στο σημείο εκείνο, προσπάθησε να τον διακόψει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τριάντος, για να ακολουθήσει σύρραξη με ευρισκόμενο μέλος της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα, το οποίο άρχισε να ωρύεται πως οι κομμουνιστές συμμάχησαν με τους Γερμανούς. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Κανέλλος τον απώθησε εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, για να δεχτεί στη συνέχεια σπρωξιές και βρισιές από το εν λόγω άτομο.

Αποχώρησε η Αντιπολίτευση

Η πράξη αυτή ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, οι οποίοι και απεχώρησαν από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα, αποχώρησαν οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, δηλαδή οι Γιώργος Βασιλείου, Γιάννης Μπίτσικας, Γιάννης Τριάντος, Αναστασία Αρσενίδου και Μαριλίνα Αντωνιάδου.

Κόντρα και για την παραλία

Πριν την κωμικοτραγική αυτή εξέλιξη, ο Τρύφων Μπουγάς είχε ψέξει τον Δήμαρχο, γιατί δέχτηκε να παραλάβει την παραλία του Δήμου μας, καθαρή πλέον, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ όπως είπε «τα νερά δεν είναι ακόμη κατάλληλα για κολύμβηση».

Από τη μεριά του ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε στο Δημοτικό Συμβούλιο την «τιτάνια προσπάθεια» που έγινε και είναι ακόμη σε εξέλιξη από το Υπουργείο, το Λιμενικό αλλά και τον Δήμο, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του γνωστού περιβαλλοντικού ατυχήματος στο Σαρωνικό.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΚ, Γιάννης Μπίτσικας υπογραμμίζοντας πως «έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ατυχήματος από πλευράς της Πολιτείας», αλλά και ότι «η προσπάθεια απορρύπανσης θα συνεχιστεί μεθοδικά και με τον πλέον επιστημονικό τρόπο». Τόνισε ακόμη ότι «η οποιαδήποτε ευθύνη εδράζεται όχι στην αντιμετώπιση του ατυχήματος, αλλά στο γεγονός ότι τέτοια πλοία έχουν άδεια να κυκλοφορούν και να μεταφέρουν πετρελαιοειδή», ενώ έκλεισε λέγοντας πως: «η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ – στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και εγχώριας νομοθεσίας – πιέζουν να δοθεί γρήγορα λύση στο πρόβλημα της αδειοδότησης τέτοιων πλοίων για να αποφευχθούν τέτοια ατυχήματα στο μέλλον».