Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Π. Φάληρο 2017

Η   Ριζοσπαστική   Αριστερή   Κίνηση   Π.   Φαλήρου   τίμησε   και φέτος την επέτειο της   28ης Οκτωβρίου 1940. Τίμησε όσους θυσιάστηκαν, αλλά και όσους αγωνίστηκαν κατά του φασισμού και του ναζισμού, δηλαδή του ολοκληρωτισμού και του ρατσισμού, από το 1940 έως το 1944.

Οι εκδηλώσεις τιμής άρχισαν με την καθιερωμένη πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση, όπου παραβρέθηκε πλήθος εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας και του Ναυτικού και φυσικά κατοίκων.

Στεφάνι εκ μέρους της ΡΑΚ κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Μπίτσικας, ενώ για την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στεφάνι κατέθεσε ο Τάκης Καϊμάκης. Από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στεφάνι κατέθεσαν οι κκ Βασιλείου και Πιτούλης, ενώ το παρών έδωσαν η πρόεδρος της Ενώσεως Κατοίκων Αμφιθέας «Σοφία Μπεφόν» κ. Σπυριδωνίδου και άλλοι.

Στην εκδήλωση δυστυχώς βρέθηκε και ο ακροδεξιός και υμνητής των ΝΑΖΙ, βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γερμενής, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τα μέλη της ΡΑΚ και απλό κόσμο. Αλήθεια, τι ακριβώς γιόρταζε σήμερα, ο νεοναζί βουλευτής; Προφανώς δεν βρέθηκε στην εκδήλωση για τους ίδιους λόγους με τους πολίτες του Φαλήρου. Γι’ αυτό και απομονώθηκε…

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία της ΡΑΚ για την παρουσία της ΧΑ

Αμέσως μετά την τελετή, η ΡΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση αποδοκιμασίας. Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης: «Θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό, οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, οι υμνητές του ναζισμού και του Χίτλερ, να εμφανίζονται στο Παλαιό Φάληρο, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις τιμής της 28ης Οκτωβρίου.

Είναι ανεπιθύμητοι.

Όσο τα στελέχη της ΧΑ προσπαθούν να παρουσιάσουν μια «πολιτισμένη εικόνα» στις δημόσιες εμφανίσεις τους, τόσο εμείς θα θυμόμαστε τη δολοφονική τους δράση τα τελευταία χρόνια: ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα, πυρπολήσεις σπιτιών, επιθέσεις ταγμάτων εφόδου και τρομοκρατία.

Αυτή το πολιτικό κλίμα προσπάθησαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής να επιβάλουν και στην περιοχή μας. Δεν ξεχνάμε την παραλίγο δολοφονία νεαρού μαθητή στην πόλη μας πριν από λίγα χρόνια και δηλώνουμε την αποδοκιμασία μας για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις της πόλης μας.

Καλούμε τους πολίτες του Π. Φαλήρου, τους μαζικούς φορείς, τις συλλογικότητες, τους εκπαιδευτικούς και τη νεολαία σε κοινό μέτωπο ενάντια στον κοινωνικό εκφασισμό και την ιστορική λήθη.

Γιατί στο Παλαιό Φάληρο, που πλήρωσε με αίμα τη μάχη ενάντια στον ναζισμό, δεν υπάρχει χώρος για τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής».