Ενημέρωση από Δημοτικό Συμβούλιο Π. Φαλήρου (15/12) – Χωρίς όραμα ο νέος προϋπολογισμός

dsc05025min-1024x564Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν και επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά τις διαφορετικές οπτικές τους, η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση και η Δημοτική Αρχή στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου.

Σε ένα Συμβούλιο που δεν έλειψαν οι εντάσεις (δυστυχώς), αλλά κυριάρχησε ο διάλογος (ευτυχώς) τοποθετήθηκαν όλες οι Δημοτικές παρατάξεις και αρκετοί Σύμβουλοι, κυρίως όμως από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Μερκουράκης: Ο προϋπολογισμός δεν είναι τεχνοκρατικό εργαλείο

Την εκτίμηση του πως ο προϋπολογισμός δεν θα έπρεπε να είναι τεχνοκρατικό εργαλείο, αλλά αντίθετα «οι αριθμοί θα πρέπει απλά να επιβεβαιώνουν μια στρατηγική πολιτική κατεύθυνση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής» εξέφρασε ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης, κ. Μερκουράκης.

11198567_859457494119843_1743745300_n«Κάνοντας μια απλή σύγκριση με την εισηγητική έκθεση του περσινού προϋπολογισμού, μπορούμε – ως παράταξη – να πούμε με βεβαιότητα πως και ο φετινός αντανακλά μία απλή κατάσταση διαχείρισης του Δήμου, στερούμενος έμπνευσης, φρέσκων ιδεών και συγκεκριμένου οράματος» σχολίασε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Γνωρίζετε ότι είμαστε υπέρμαχοι της κατάρτισης ενός συμμετοχικού προϋπολογισμού, όπου καθοριστική συμμετοχή θα έχουν οι φορείς της πόλης, καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις, όπου η διαβούλευση θα επεκτείνεται στις γειτονιές ή στα μεγάλα διαμερίσματα της πόλης μας, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής πολιτών και ουσιαστικότερου προβληματισμού γύρω από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής».

«Ιδιαίτερα, στη σημερινή περίοδο κρίσης η τοπική κοινωνία είναι εκείνη που πρέπει να επιλέξει και τα έργα αλλά κυρίως τις κοινωνικές κι άλλες πολιτικές που έχει ανάγκη» πρόσθεσε.

Ο κ. Μερκουράκης αναφέρθηκε και στα υψηλά πλεονάσματα λέγοντας πως «βλέπουμε πως και φέτος σκοπεύετέ να βάλετε στον κουμπαρά ένα νέο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό – οι επιχορηγήσεις των νομικών προσώπων βαίνουν στάσιμες ή μειούμενες με κύρια εξασφάλιση μισθοδοσίας, μισθωμάτων και δαπανών καθαριότητας και φωτισμού, ξεχνώντας όμως πως με τις συνεχιζόμενες μειώσεις του προϋπολογισμού, δημιουργείται  κίνδυνος μαρασμού ή ακόμη και για την ίδια τη λειτουργία τους» προσθέτοντας: «Αυτό φαίνεται κι από τη συντήρηση των σχολικών μονάδων ή από τα ποσά για τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών, όπου οι μειώσεις των επιχορηγήσεων είναι αδικαιολόγητες. Φαίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιορίζεται σε αναγκαία έργα συντήρησης και επισκευών».

Λίγα τα λεφτά για την Παιδεία

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε ο κ. Μερκουράκης στα χρήματα που δίνονται για την Παιδεία. «Υπερηφανευτήκατε πριν πως πέρυσι προϋπολογίσατε πάνω από 450.000 ευρώ για την Παιδεία και με τις εκπτώσεις δώσατε μόνο 120.000. Δεν είναι για να υπερηφανεύεστε. Αντίθετα, τα κονδύλια που εξοικονομήσατε, έπρεπε να τα διαθέσετε εκ νέου σε άλλα έργα. Όπως επίσης, τα χρήματα που δίνετε στις σχολικές επιτροπές δεν επαρκούν ούτε για την αξιοπρεπή λειτουργία τους. Επιτέλους, αν δεν ακούτε εμάς, ακούστε τις εκκλήσεις του αντιδημάρχου παιδείας που σας ζήτησε υπερδιπλάσια. Τα 15.000 ευρώ για την πρωτοβάθμια δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά».

Η υποχρηματοδότηση δεν αποτελεί δικαιολογία

xatzidakis-ds_645x«Αν η δικαιολογία τώρα είναι πως τα έσοδα είναι μειούμενα, να επισημάνω πως στις καλές εποχές, κατά τη γνώμη μας δεν εντάξατε, δεν προγραμματίσατε και δεν σχεδιάσατε σημαντικά έργα, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες, πέρα ίσως από έργα εντυπωσιασμού. Τώρα εύλογα δικαιολογείστε για την υποχρηματοδότηση, αλλά αυτή η δικαιολογία σας υποκρύπτει κι ένα ακόμα μεγάλο σας λάθος, αφού κ. Δήμαρχε είστε σ’ αυτούς που αρνήθηκαν να κινητοποιηθούν μαζί με άλλους δημάρχους για να διεκδικήσατε περισσότερα. Και δυστυχώς ούτε για θέματα που ακόμα κι όταν σας ευνοούσε η συγκυρία, θυμηθείτε τους 150 εργαζόμενους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, δεν κάνατε τίποτα. Αντίθετα σταθήκατε απέναντι, με κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη λειτουργικότητα του Δήμου» συνέχισε ο κ. Μερκουράκης για να κλείσει λέγοντας: «Αντιλαμβάνεστε όλα τα ζωτικά θέματα του Δήμου, πέρα από τη διαχειριστική λογική, με μικρή επάρκεια στην ιεράρχηση έργων και αναγκών που θα ανακουφίσουν τους δημότες μας στη δυσμενή αυτή οικονομική συγκυρία, καθώς και με παντελή έλλειψη στρατηγικής και εξερεύνησης δυνατοτήτων, ώστε να αποκτήσει ο Δήμος έσοδα, να έρθει πιο κοντά στους πολίτες, να τους ακούσει, να συγχρονιστεί με τα δεδομένα των καιρών. Δεν βλέπουμε καμία αλλαγή φιλοσοφίας και νοοτροπίας δυστυχώς. Με λίγα λόγια, αυτός ο προϋπολογισμός δεν έχει μέσα του την καθημερινότητα του πολίτη. Και γι’ αυτό τον καταψηφίζουμε».

Πολυεπίπεδη κριτική και από Βασιλείου

11297930_1085743341453047_547990116_nΣε παρόμοιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Φάληρο» κ. Βασιλείου πραγματοποίησε μια πολυεπίπεδη κριτική στα πεπραγμένα του Δήμου τόσο σε επίπεδο τεχνικού προγράμματος, όσο και για τον προυπολογισμό.

Επιγραμματικά, ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε στα παρακάτω σημεία:

Τα ίδια έργα εδώ και πολλά χρόνια. Πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις. Συνεχίζεται το ίδιο μοτίβο με αποσπασματικές λύσεις με μικρά έργα για τα οποία

 • Ο δήμος θα πρέπει να συνεργαστεί με εταιρεία που θα τον πληροφορεί για την οικονομική κατάσταση των αναδόχων εταιρειών έργων για τα οποία προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις.
 • Η κατασκευή του γκαράζ της Αγίου Πέτρου πρόκειται να ξεκινήσει το 2017 με χρηματοδότηση από την περιφέρεια. Το έργο αυτό ήταν πρόταση του δικού μας συνδυασμού. Συμφωνούμε για το έργο και ελπίζω τώρα να γίνει η κατασκευή και να μην μείνει στα χαρτιά μια και το έργο ενώ είχε ψηφιστεί και στον πρόγραμμα το υ 2015 αλλά δεν ξεκίνησε.
 • Ενίσχυση των συνεργείων του δήμου με επιπλέον προσωπικό. Δεν μπορεί η τεχνική υπηρεσία του δήμου να μην έχει ένα καλό συνεργείο ελαιοχρωματιστών που θα αναλαμβάνει τα έργα συντήρησης των κτιρίων του δήμου. Και αν μου πείτε ότι δεν επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού, σας προτείνω και πάλι να γίνουν προσπάθειες για αναδιαρθρώσεις ή μετατάξεις προσωπικού από άλλους δήμους.
 • Υπερφορτωμένα τα έργα της παραλίας, συνήθως πλησίον της μαρίνας – Λιγοστά τα έργα στις γειτονιές
 • Για το κυκλοφοριακό και για θέσεις στάθμευσης στο δήμο μας δεν βλέπω να υπάρχει καμιά πρόβλεψη.
 • Ρέμα Πικροδάφνης: Δεν βλέπω καμιά πρόοδο, παρ’ όλες τις αποφάσεις που είχαμε πάρει το 2011. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Σε συνεργασία και με τους γειτονικούς δήμους απαιτείται πίεση προς την περιφέρεια μήπως και προχωρήσει το έργο ανάπλασης.
 • Πολιτιστικά κέντρα του δήμου: Μικρό είναι το ενδιαφέρον που δείχνετε. Αναφέρομαι βέβαια στα Πολιτιστικά κέντρα των γειτονιών, Αμφιθέας, Κοψαχείλα, Αγίας Βαρβάρας. Η κτιριακή τους υποδομή είναι παλαιωμένη και μη αρμόζουσα σε ένα τέτοιο χώρο. Παλαιά δάπεδα, πλαστικά καθίσματα, βρώμικα τζάμια, μηδενική καλαισθησία. Με πολύ λίγα χρήματα και σωστή αξιοποίησή τους θα μπορούσατε να κάνετε θαύματα! Για να γίνουν οι χώροι αυτό που λέει το όνομά τους, κέντρα πολιτισμού. Έτσι νομίζω ότι δείχνουμε το σεβασμό μας προς τους δημότες που πηγαίνουν εκεί.
 • Ανακαίνιση του κτιρίου του Φλοίσβου. Μια ανακαίνιση, που θα πρέπει να γίνει μετά από αρχιτεκτονική μελέτη, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία του κτιρίου, Έχουμε δαπανήσει 8 περίπου εκατ. ευρώ για ένα κτίριο 150τμ Η εξωτερική αλλά και η εσωτερική εμφάνιση του κτιρίου καθώς και οι χρήσεις του δεν αντιστοιχούν στο τόσο υψηλό τίμημα που πληρώνει ο Φαληριώτης για την απόκτησή του.
 • Στο χρονικό διάστημα 2002-2009 τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν κατά 51,25% στα σπίτια και κατά 65,72% στα επαγγελματικά ακίνητα.
 • Στο χρονικό διάστημα 2009-2013 έχουμε κατά 40,45% μείωση της δαπάνης μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων του δήμου και κατά 79,99% μείωση της δαπάνης υπερωριών.
 • Ο συνδυασμός των προαναφερθέντων εξηγεί πως παρά τη μείωση των εσόδων έχουμε δημιουργία πλεονάσματος περίπου 8 εκατ, ευρώ.
 • Koιμητήριο: Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα έσοδα. Στο θέμα έχουμε αναφερθεί κατ’ επανάληψη και έχουμε ζητήσει επιπλέον ελέγχους για διάφορα θέματα που έχουν δημιουργηθεί.
 • Σχολεία: Είναι πάρα πολύ λίγα τα χρήματα που δίνονται στα σχολεία του δήμου μας για να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες. Πλέον προβλέπεται και με νόμο, η συνεισφορά του δήμου και η χρηματοδότηση των σχολείων. Για άλλη μια φορά πρέπει να σας πω ότι δεν μπορείτε να μιλάτε για «πλεονάσματα» και να μην συνεισφέρετε κάτι από αυτά στο πιο ευαίσθητο τμήμα της φαληριώτικης κοινωνίας, στα σχολεία και τη νέα γενιά. Θα μπορούσατε να είχατε προβλέψει κονδύλια για να έχουν τα σχολεία δισδραστικούς πίνακες, βιντεσπροβολείς kol σύγχρονους υπολογιστές. Είμαστε στην εποχή της πληροφορίας και πρέπει και εμείς να εκσυγχρονιστούμε
 • Όλα τα χρόνια έχω υποστηρίξει «Δωρεάν αθλητισμό» για όλους. Αλλά δεν γίνεται να παίρνουμε αποφάσεις για πληρωμή εισόδου και μετά να μην το τηρούμε.
 • Τους κάδους δεν τους πλένουμε πλέον ποτέ. Κάνουμε μόνο αποκομιδή σκουπιδιών.
 • Και μια πρόταση του συνδυασμού μας για άλλη μια φορά: Είναι καιρός η Δημοτική Βιβλιοθήκη να αλλάξει χώρο. Να απομακρυνθεί από το παλιό κτίριο που στεγάζεται και να μεταστεγαστεί στο δημοτικό κτίριο του Sea Park.

Μπίτσικας: Ανεπαρκές το smartcare

10403069_764415766947283_2283188566007054291_nO Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΚ, κ. Μπίτσικας επικεντρώθηκε στα της Υγείας, που αποτελεί και τον τομέα του ως γιατρός. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Smartccare λέγοντας: «Θα αναφερθώ στο πρόγραμμα smartcare. Πριν πολλά χρόνια, είδα για πρώτη φορά αυτή την τεχνολογία σε Πανευρωπαϊκό Διαβητολογικό Συνέδριο. Σύντομα μετά, άρχισαν να εμφανίζονται   έγκυρες   και  τεκμηριωμένες   δημοσιεύσεις,  με   εντυπωσιακά   αποτελέσματα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας αυτής προς όφελος της Δημόσια Υγείας. Εσείς μείνατε μόνο στην ανάπτυξη και στη διάδοση της τεχνολογίας, κάτι που δεν κατακρίνω, αλλά δεν μπορεί να είναι αυτός ο στόχος, γιατί η τεχνολογία είναι εργαλείο και όχι αυτοσκοπός.

Τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε; Δύο πράγματα:

Πρώτα, επιλογή των πασχόντων που είχαν ανάγκη την τεχνολογία, δηλαδή εκείνων που ακολουθούν εντατική αγωγή με ινσουλίνη, ή πολλά   δισκία,   με   ιδιαίτερη   έμφαση   στους   ηλικιωμένους,   δηλαδή   σε   εκείνους   που κινδυνεύουν   άμεσα   από   τις   μεγάλες   διακυμάνσεις   των   τιμών   του   Σακχάρου   στο   αίμα. Αυτούς τους ασθενείς δεν μπορεί να τους προσεγγίσει ο  Δήμος ή το Ιατρικό  Κέντρο Π. Φαλήρου. Έπρεπε   να απευθυνθείτε στο ΠΕΔΥ Π. Φαλήρου και στους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο μας.

Δεύτερο, έπρεπε ο κεντρικός υπολογιστής που συλλέγει τα   αποτελέσματα, να είναι συνδεδεμένος με το έξυπνο τηλέφωνο (smart phone) του υπεύθυνου γιατρού και να είναι προγραμματισμένος να σημαίνει συναγερμό (alert  status), όταν οι τιμές του Σακχάρου ξεπερνούν ένα προκαθορισμένο  εύρος ορίων. Φυσικά έπρεπε να υπάρχει ομάδα (emergency team) που θα ήταν έτοιμη να σπεύδει σε τέτοιες περιπτώσεις. Τα χρήματα που πήρατε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, αλλά και από την Περιφέρεια Αττικής ήταν αρκετά, για να μπορεί να είναι το Πρόγραμμα ουσιαστικά επωφελές για τη Δημόσια Υγεία. Η Δημόσια Υγεία πρέπει να είναι προσπάθεια συλλογική και ενιαία και αυτήν την προσπάθεια δε μπορούν να την συντονίζουν οι Δήμοι».

Προβλήματα και με την καθαριότητα

Ο κ. Μπίτσικας αναφέρθηκε στα «τεράστια ελλείμματα στην καθημερινή καθαριότητα, όχι πια μόνο στις γειτονιές, αλλά και στο κεντρικό Π. Φάληρο». «Πρόσφατα, με αφορμή την διαμαρτυρία κάποιων δημοτών για εγκαταλελειμμένα βαριά αντικείμενα, ερεύνησα τις συνέπειες αυτού του φαινομένου στη Δημόσια Υγεία. Αυτά που έμαθα μου προκάλεσαν   πανικό. Θα ενημερώσω σύντομα, τεκμηριωμένα το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου, αν χρειασθεί. Σήμερα θα περιοριστώ να επισημάνω πάλι κάτι που έχω ήδη επισημάνει, ότι δηλαδή δεν επιτρέπεται για οποιονδήποτε λόγο να παραμένουν τέτοια αντικείμενα εκτεθειμένα για πολύ. Κοινή αντίληψη είναι επίσης και το γεγονός, ότι οι χώροι πρασίνου, για τους οποίους δείχνει υπερήφανος   ο   συντάκτης   της   Εισηγητικής Εκθεσης, παραμένουν συγκεντρωμένοι  στη παραλιακή ζώνη, όπως συμβαίνει και με τους χώρους άθλησης».

Τέλος, ο κ. Μπίτσικας αναφέρθηκε και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, παρατηρώντας πως «Γίνονται πλέον πάρα πολλές. Κάποιες από αυτές είναι χαμηλού   επιπέδου,   γεγονός   που   δημιουργεί   αρνητικές εντυπώσεις   και   παρασύρει   και   εκείνες   που   είναι   αξιόλογες.   Ίσως   θα   έπρεπε   να δημιουργηθεί   επιτροπή αξιολόγησης, που  θα  εξετάζει  και  θα  εγκρίνει  τα  αιτήματα», ενώ κλείνοντας σχολίασε: «Είδα   ατέλειωτους αριθμούς και κωδικούς (σσ στον προϋπολογισμο), δεν είδα πουθενά όμως όραμα της Δημοτικής Αρχής. Δεν είδα λόγου χάριν κάποια διάθεση για ένα μεγάλο έργο ζωής, όπως θα ήταν ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Πόλη μας, ειδικά τώρα που το δίκτυο  πλησιάζει στη γειτονιά μας, ξεκινώντας από τα Βόρεια Προάστια. Δεν   είδα   επίσης   διάθεση   για   εξωραϊσμό   της   απαράδεκτης   αισθητικά   και   λειτουργικά κατάστασης   της   οδού   Αγ.   Αλεξάνδρου.   Έχω   αναφερθεί   στο   θέμα   και   στο   Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής , δυστυχώς όμως   οι προτάσεις μου προκάλεσαν ενθουσιασμό μόνο μεταξύ των δημοτών. Οι δημότες μας απαιτούν κάτι που αυτονόητα   δικαιούνται,   να   βαδίζουν   σε   ελεύθερα   πεζοδρόμια,   να   μπορούν   να μετακινούνται  εκεί  με  αμαξίδιο βρεφικό, ή   ΑΜΕΑ  και  να  μην αναγκάζονται  να   περνούν μπροστά από κάθε είδους αυθαίρετες και αντιαισθητικές κατασκευές. Το τελευταίο μεγάλο και σημαντικό έργο   στις   γειτονιές, που εγώ  τουλάχιστον   θυμάμαι, ήταν τα αποστραγγιστικά   και αντιπλημμυρικά έργα , που έγιναν  τη δεκαετία το 1990.

Ένταση με τις κοινωνικές δομές

Ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια έγκρισης του προϋπολογισμού του 2017 για τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, όταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς για το Φάληρο» Δημήτρης Πιτούλης, με έντονο ύφος έκανε μια καταγγελία για το «μπούλινγκ» που γίνεται μέσα στις κοινωνικές δομές του δήμου σε εθελοντές.

Κατηγόρησε τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης της πλειοψηφίας, Αγγελική Ξυνού (που έχει την ευθύνη για τους εθελοντές) ότι βάζει όποιους εθελοντές θέλει κι άλλους τους αφαιρεί. Κατηγόρησε επίσης, ότι κάποιοι εθελοντές διώχνουν καινούργιους μιλώντας τους άσχημα. Τέλος, κατηγορίες εξαπέλυσε εναντίον του αντιδήμαρχο κ Γιάννη Φωστηρόπουλου ότι δεν κόβουν αποδείξεις για τα χρήματα που εισπράττουν για τις κοινωνικές δομές, ότι τα καταμετρούν οι εθελοντές, ότι αναγράφονται με μηνύματα(μέσω viber) μεταξύ τους τα ποσά που καταμετρούν και δεν τα περνάνε στον προϋπολογισμό. Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο δήμαρχος κ Χατζηδάκης ζητώντας να σταματήσουν να μαζεύουν χρήματα οι εθελοντές.

Σύριγγα: Διαπαραταξιακός έλεγχος

201504-02-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%bc%cf%8d%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bc%cf%86%ce%b9%ce%b8%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%ad%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5-%cf%83%cf%84Στο σημείο εκείνο παρέμβαση πραγματοποίησε η δημοτική σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης, κ. Σύριγγα, η οποία όπως τόνισε είχε ζητήσει να συμμετέχει σαν εθελόντρια στις κοινωνικές δομές του δήμου από τον Αύγουστο και λόγω εμπειρίας της με τις δομές αλληλεγγύης απ την αρχή της οικονομικής κρίσης τόσο στο Φάληρο όσο και στον Πειραιά πολύ πριν ασχοληθεί ο δήμος κι ενώ η κ. Αγγελική Ξυνού (η οποία σημειωτέων απουσίαζε στην τρίτη συνεδρίαση όταν μπήκε αυτό το θέμα το οποίο την αφορούσε) την είχε εντάξει στους εθελοντές και λάμβανε μηνύματα μέσω internet, για όποια δράση επρόκειτο να γίνει, ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα της ήρθε μήνυμα ότι η κ. Αγγελική Ξυνού την αφαιρεί από την ομάδα εθελοντών χωρίς κανένα λόγο.

Η κα Σύργιγγα συνέχισε λέγοντας πως πλέον δεν λαμβάνει μηνύματα εδώ και 1 εβδομάδα, αν και όπως είπε, «είχε γίνει κουραστικό γιατί όταν δεν υπήρχε κάποιος λόγος να επικοινωνήσουν έπαιρνε συνεχώς μηνύματα που αντάλλασσαν μεταξύ τους κάποιοι εθελοντές με καλημέρα καλησπέρα και με καρδούλες».

Νόμιζε πως ήταν τεχνικό το θέμα και θα λυθεί, αλλά ακούγοντας τον κ. Πιτούλη πως έχει συμβεί και σ άλλους εθελοντές, κατάλαβε πως ήταν εσκεμμένο. Σ αυτό κανείς δεν απάντησε γιατί προφανώς έλειπε η κ. Αγγελική Ξυνού που το είχε κάνει.

Όσο για το θέμα των χρημάτων και το ποιος έχει την ευθύνη της καταμέτρησης, πρότεινε να γίνει μια διαπαραταξιακή επιτροπή γιατί όπως είπε και στον κ Δήμαρχο «θα το βρούμε πάλι μπροστά μας και θα υπάρξει πρόβλημα σοβαρό».

Αλλά και πάλι ο δήμαρχος απάντησε πως δε θα καταμετρούν πια τα χρήματα οι εθελοντές. Ο δε αντιδήμαρχος κ. Φωστηρόπουλος απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα και δεν κάθεται ποτέ στην καταμέτρηση.

Τελικά δεν μάθαμε ποιος θα έχει την ευθύνη…

Επίθεση Πιτούλη στη Δημοτική Αρχή

68379_116292961765248_4086403_nΟ επικεφαλής της παράταξης «Εμείς για το Φάληρο», κ. Πιτούλης σχολίασε τα εξής:

1) Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον  κ. Χατζιδάκη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Αθλητικού Κέντρου Π. Φαλήρου, όπου Πρόεδρος είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, επιτρέπεται να αναλαμβάνει διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων, επί πληρωμή για λογαριασμό εταιρείας στην οποία είναι διευθυντής;

2) Επιτρέπεται Δημοτική Σύμβουλος της Συμπολίτευσης να κάνει bullying σε εθελόντριες μέλη του συνδυασμού οι οποίες ήθελαν να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να βοηθήσουν στην προετοιμασία του δέντρου της αγάπης, μία δράση η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου; Είναι περίεργο δε πως η ίδια σύμβουλος αποφάσισε και «πέταξε έξω» από τους εθελοντές άτομα από διαφορετικές παρατάξεις από τη δική της. Παρότι ζήτησε τόσο από το Δήμαρχο όσο και τον υπεύθυνο των κοινωνικών δομών, να ζητήσουν τυπικά ως όφειλαν συγγνώμη, αυτό δεν έγινε….

3) Ζήτησε να υπάρξει διαφανής λειτουργία στην είσπραξη χρημάτων για το κοινωνικό παντοπωλείο- κοινωνικό συσσίτιο.

4) Ο κ. Πιτούλης έχει τοποθετηθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, ότι οι δημότες δεν πρέπει να πληρώνουν χρήματα για να χρησιμοποιούν τους χώρους του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου. Επεσήμανε ότι υπάρχει παράβαση καθήκοντος γιατί δεν εισπράττονται χρήματα στην είσοδο του ΔΑΚ από τους ετεροδημότες και καταστρατηγείται μία απόφαση του ΔΑΚ.

5) Ζήτησε να αυξηθεί το ποσό της επιχορήγησης προς τις Σχολικές Επιτροπές. Επεσήμανε ότι οι σύλλογοι γονέων καλύπτουν με μεγάλα χρηματικά ποσά ανάγκες των σχολείων όπου ο Δήμος οφείλει να καλύπτει με σωστό προγραμματισμό.