Μήνυμα της ΡΑΚ Π. Φαλήρου για το Πολυτεχνείο

333Σαράντα τρία χρόνια μετά, η αντιδικτατορική πάλη μάς υπενθυμίζει πως η υπεράσπιση της δημοκρατίας, το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή κατακτιέται με αγώνες και θυσία.

Το Νοέμβρη του ‘73 η νεολαία και ο ελληνικός λαός πάλεψαν με σθένος και αυταπάρνηση απέναντι στη Χούντα και απέδειξαν πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δίνονται ποτέ.

Σήμερα, η Ελλάδα πρωτοστατεί στον αγώνα για Δημοκρατία, ενάντια στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο που επιδιώκουν να επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές ελίτ. Ο ελληνικός λαός παλεύει, μέσα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, για την ενίσχυση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του, για μια καλύτερη ζωή και προκοπή.

Το σύστημα της διαπλοκής και ο κόσμος των πλουσίων, από τον ΣΕΒ μέχρι τα Media, προσπαθούν διαρκώς να θέσουν εμπόδια στη βελτίωση της καθημερινότητας του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Από την κεντρική Κυβέρνηση μέχρι τη γειτονιά, τα πλοκάμια των δυνάμεων του παλιού, προσπαθούν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους με κάθε τρόπο.

Για εμάς, έξοδος από την κρίση σημαίνει το ξήλωμα του παλιού. Σημαίνει σταθερές θέσεις εργασίας, συλλογικές συμβάσεις, προστασία των αδυνάτων και αναδιανομή πλούτου και ισχύος από την αστική τάξη προς τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας, δημοκρατία και συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα..

Να αμφισβητήσουμε λοιπόν αυτόν τον κόσμο που δεν μας χωράει. Να αμφισβητήσουμε νεοφιλελεύθερες και αυταρχικές λογικές και πρακτικές. Να παλέψουμε για ζωή, δουλειά και μέλλον με αξιοπρέπεια. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο αντιδικτατορικός αγώνας παραμένουν ζωντανοί όσο ο ελληνικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται για έναν κόσμο δημοκρατίας και αξιοπρέπειας.

Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Π. Φαλήρου