Οι αιρετοί σε περιφέρειες και δήμους στηρίζουν το ΟΧΙ

Οι αιρετοί σε περιφέρειες και δήμους λένε ένα βροντερό Όχι εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής διεκδικώντας αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ζωή. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της διακήρυξης.

Πλήθος κόσμου στην Πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που διοργάνωσαν πολίτες, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, Αθήνα, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015. Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή αν εγκρίνουν ή όχι τα σκληρά μέτρα λιτότητας που προτείνουν οι δανειστές να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση. Στην συγκέντρωση  θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

“Πέντε χρόνια τώρα η χώρα μας δοκιμάστηκε από μια αντικοινωνική και αδιέξοδη πολιτική που συσσώρευσε δεινά στον λαό μας. Η πολιτική της τρόικας που υπηρέτησαν πιστά οι μνημονιακές κυβερνήσεις, οδήγησε στην ανεργία 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, έστειλε χιλιάδες νέους κυρίως επιστήμονες, στη μετανάστευση, εξαφάνισε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, διέλυσε την κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση. Οδήγησε συνανθρώπους μας στις ουρές των κοινωνικών συσσιτίων και στην αναζήτηση τροφής ακόμα και στα σκουπίδια. Χιλιάδες άλλοι έδωσαν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν μπορούσαν να επιβιώσουν. Τα δικαιώματα των εργαζομένων χάθηκαν, το στοιχειώδες κράτος πρόνοιας εξαϋλώθηκε, κάθε κερδοφόρο δημόσιο αγαθό οδηγήθηκε σε ξεπούλημα.

Από αυτή την πολιτική σώθηκαν οι τράπεζες και καταστράφηκε η ελληνική κοινωνία. Οι ολιγάρχες είδαν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο.

Αυτό είναι το χειροπιαστό αποτέλεσμα του Ναι των μνημονιακών κυβερνήσεων. Τα αποτελέσματα αυτής της αποδοχής του Ναι βιώνουν με δραματικό τρόπο η χώρα, η νεολαία, ο λαός μας στο σύνολό του.

Στις 25 του Γενάρη ο λαός μας με ξεκάθαρο τρόπο είπε Όχι στη συνέχιση αυτής της πολιτικής. Πέντε μήνες τώρα παρακολουθούμε μια τεράστια προσπάθεια από τη μεριά των «θεσμών», αλλά και του υπαλληλικού προσωπικού τους στα ΜΜΕ, από τα κόμματα του «Μένουμε Ευρώπη», με ωμούς εκβιασμούς και κινδυνολογία να παραβιαστεί η σαφής λαϊκή εντολή. Έθεταν και θέτουν όρους στην ελληνική κυβέρνηση απειλώντας με καταστροφές και προσθέτοντας κάθε μέρα νέες απαιτήσεις. Απαιτούν με ωμό τρόπο τη συνέχιση μιας πολιτικής που στόχο έχει την εξαθλίωση, την ταπείνωση και το γονάτισμα του λαού μας, τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους στο διηνεκές.

Η σημερινή κυβέρνηση, καθοδηγούμενη από τις αρχές της Δημοκρατίας και της εμπιστοσύνης στη λαϊκή κυριαρχία, αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, θέτοντας την αναίσχυντη πρόταση των θεσμών στην κρίση μας. Δεν δείλιασε να διαπραγματευτεί τέσσερις μήνες με τους ″θεσμούς″ κάτω από συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και ύπουλα χτυπήματα από τα εξωτερικά και εσωτερικά κέντρα της διαπλοκής και του αδηφάγου κεφαλαίου.

Τώρα πια το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας. Στις 5 Ιουλίου: Ψηφίζουμε Όχι για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέρμα στη λιτότητα, στα Μνημόνια και στην κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Γιατί η ρήξη με τη λιτότητα σημαίνει τη δική μας κινητοποίηση, σημαίνει συλλογική προσπάθεια, σημαίνει αλληλεγγύη, σημαίνει δημοκρατία. Ψηφίζουμε Όχι γιατί βαρεθήκαμε να είμαστε στον ρόλο του θεατή. Γιατί αυτό το Όχι θα σημάνει ότι η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, που ο λαός της μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον του. Με το περήφανο Όχι η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με τη δύναμη ενός λαού. Με το Όχι ο ελληνικός λαός θα δώσει φωνή σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Εμείς, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, που αρχή μας πάντα ήταν και παραμένει η πίστη στη Δημοκρατία, τη συλλογικότητα και τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, στεκόμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης, παλεύουμε για τη δικαίωση των ελπίδων και των ονείρων μας, για εμάς και τις επόμενες γενιές. Συμμετέχουμε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ενεργά και δυναμικά. Ψηφίζουμε Όχι στα τελεσίγραφα των θεσμών αλλά και όλων όσοι απεργάζονται σχέδια υποδούλωσης της χώρας μας. Έχουμε σήμερα την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το δίκιο μπορεί να κερδίσει. Έχουμε την ιστορική ευκαιρία να στείλουμε στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας. Ο μόνος μας φόβος είναι ο Φόβος. Δεν θα τον αφήσουμε να μας κερδίσει. Θα τα καταφέρουμε! Την Κυριακή 5 Ιουλίου το Όχι για αξιοπρέπεια και ζωή, απέναντι στους εκβιασμούς και στο άδικο, θα στείλει μήνυμα ελπίδας και περηφάνιας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου ψηφίζουμε με ψηλά το κεφάλι!

Ψηφίζουμε Όχι!

Κλείνουμε οριστικά την πόρτα στη λιτότητα!

Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη ευρωπαϊκή χώρα!”