Τσακωμοί, καταγγελίες & απειλές για τα νεκροταφεία Π. Φαλήρου

a23Φωτιές έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο έτερος Σύμβουλος της παράταξης Βασιλείου, ο κ. Τριάντος, επιστρέφοντας στο ζήτημα του νεκροταφείου, το οποίο ουκ ολίγες φορές έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε το Συμβούλιο πως βρήκε στο γραμματοκιβώτιό του δύο επιστολές, μια ανώνυμη και μια επώνυμη, ενώ στη συνέχεια ανέφερε τα εξής: «Διαφωνώ με αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας και δε γνωρίζω γιατί επέλεξαν εμένα για να επικοινωνήσουν με αυτόν τον τρόπο. Η μια είναι ανώνυμη και γι’ αυτό θα είμαι προσεκτικός σε αυτά που θα πω. Αν όμως, το 20% από αυτά που αναφέρει είναι αλήθεια, τότε στο νεκροταφείο λειτουργεί μια μαφία. Για παράδειγμα, μιλά για το παγκάρι, για τα μάρμαρα, μιλά για μπρούτζινα που πουλάνε, για εκταφές που πουλάνε, για Δημοτικούς Συμβούλους και υπαλλήλους που κάνουν οικονομικά όργια. Είναι ανώνυμο και δε θέλω να αναφέρω ούτε ονόματα, ούτε τίποτα, ωστόσο, αυτός που τα έγραψε φαίνεται να ξέρει άριστα πρόσωπα και πράγματα. Μιλάει για υπαλλήλους με πανάκριβα αυτοκίνητα και μηχανές με μόνο εισόδημα τον μισθό του Δημοτικού Υπαλλήλου».

Ο κ. Χατζηδάκης δεν θέλησε να δώσει έκταση στο θέμα λέγοντας: «Για να τελειώνουμε. Έχεις μια ανώνυμη επιστολή, την οποία καταθέτεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και καλούμαστε να την ελέγξουμε και να απαντήσουμε σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο», ωστόσο ο κ. Τριάντος τον διέκοψε και του ζήτησε να επιληφθεί προσωπικά του θέματος. Επίσης, αναφέρθηκε και σε επώνυμη επιστολή που φέρει το όνομα Μαρία Κωνσταντάκου για να ακούσει τον κ. Χατζηδάκη να λέει: «Α, αυτή την τρελή λέμε;». Αυτή η επιστολή, σύμφωνα με τον κ. Τριάντο, αναφέρεται σε δημοτικό υπάλληλο με το όνομα Τσοπάνογλου, που έχει ως έδρα της επιχείρησής του το σπίτι του και όλη η επαγγελματική τους δραστηριότητα (εργαστήριο) γίνεται παράνομα μέσα στο χώρο του νεκροταφείου χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.

Ο κος Χατζηδάκης απάντησε πως ο κ. Τσοπάνογλου έχει κληθεί σε απολογία, ενώ σε μια έκρηξη θυμού φώναξε: «Εδώ δεν είναι τηλεοπτικό σόου, να πετάγεται ο καθένας και να λέει ότι θέλει. Τέλος, ο κ. Τριάντος κατέθεσε φωτογραφικό υλικό που κατέφτασε μαζί με τις επιστολές και το οποίο πιστοποιεί τις καταγγελίες, ενώ κατήγγειλε πως μέλη της πλειοψηφίας ζητούν από την αντιπολίτευση να βάλει το ζήτημα, γιατί δε θέλουν να συγκρουστούν με τον Δήμαρχο.

Φωνές, ειρωνείες & τσακωμοί στο εσωτερικό της Πλειοψηφίας

484Ο υπεύθυνος για τα νεκροταφεία, κ. Δούμας, θέλοντας να αποκρούσει τις κατηγορίες που ακούστηκαν σημείωσε πως επί των ημερών του διορθώθηκαν πολλά κακώς κείμενα, ενώ αυξήθηκαν δραματικά τα έσοδα στα νεκροταφεία. Αυτή η παρέμβαση ήταν ικανή για να ξεσηκώσει τον πρώην υπεύθυνο των νεκροταφείων και Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Χατζηδάκη, κ. Κανέλλο, ο οποίος θυμωμένος είπε: «Κατά την περίοδο τη δική μου δεν ακούστηκε τίποτα, ούτε κλοπές, ούτε ατασθαλίες, διότι θεωρώ τον χώρο ιερό και ιερά λειτούργησα, ενώ έβαλα και από την τσέπη μου». Τον μονόλογο του κ. Κανέλλου διέκοψαν οι κκ. Μπουγάς και Μαυρίδου, οι οποίοι ζήτησαν από τον κ. Δήμα να «μην ειρωνεύεται και να μην κάνει μορφασμούς» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Κανέλλου. Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται, με φωνές, άγρια βλέμματα και «γαλλικά» ένθεν κακείθεν.

Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, ο κ. Κανέλλος συνέχισε λέγοντας «πως δεν είναι τσιφούτης», ενώ πρόσθεσε ότι όταν ήταν υπεύθυνος και πληρωνόταν, έβαλε «δύο τηλεοράσεις παρακολούθησης, που πλέον δε λειτουργούν». «Σε εμένα τέτοιες συναλλαγές ουδέποτε γίνονταν. Κάποιοι που έχουν ημιμάθεια και θέλουν ψηφοθηρίες έτσι λειτουργούν. Σε μένα γίνονταν όλα ανθρώπινα, χριστιανικά, με πόνο, γιατί εκεί θέλουμε δε θέλουμε θα φτάσουμε» συνέχισε.

Η κα Γιαννοπούλου ζήτησε να παρέμβει, ωστόσο ο κ. Χατζηδάκης δεν επέτρεψε στην Δημοτική του Σύμβουλο να μιλήσει, ενώ επιδίωξε να κλείσει το θέμα λέγοντας: «Στο κοιμητήριο πέφτει πολύ χαρτζιλίκι. Όσο περισσότερο τα ψάχνεις, τόσο βρίσκεις. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό». Στη συνέχεια και παρά τη διαφωνία του κ. Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χρυσοβερίδης, έδωσε το λόγο στην κα Γιαννοπούλου η οποία ζήτησε στον… ανώνυμο επιστολογράφο να πάψει να είναι ανώνυμος!

kanellos-siteΕπίσης, το λόγο πήρε ακόμη μια Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης Χατζηδάκη, η κα Μαυρίδου, προκαλώντας νέα έκρηξη στο Συμβούλιο, αφού κατήγγειλε πως όσο μιλούσε ο κ. Κανέλλος, ο κ. Δούμας χαμηλόφωνα σχολίαζε περί «μαύρων χρημάτων και διάφορα τέτοια». «Δεν είναι ωραίο να ακούγονται τέτοια πράγματα, από τη στιγμή που σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο εσείς ο ίδιος είχατε παραδεχτεί τη διακίνηση μαύρου χρήματος…». Ο κ. Δούμας είπε στην κα Μαυρίδου ότι «κάτι δεν κατάλαβε», για να λάβει την απάντηση της κα Μαυρίδου: «Τα λεφτά που πουλιόντουσαν τα μάρμαρα αφορολόγητα τα δίνατε και χωρίς απόδειξη». Κάπου εκεί έβαλε τις φωνές ο κ. Δούμας απαιτώντας την παρέμβαση του κ. Χατζηδάκη, ο οποίος με παρόμοια ένταση φωνής είπε στον κ. Δούμα να κάνει μήνυση(!) στη (δική του Σύμβουλο) κα Μαυρίδου. Με παρέμβαση του ο πρόεδρος του Συμβουλίου ζήτησε από την κα Μαυρίδου να ανακαλέσει, κάτι που δεν έκανε κι έτσι το θέμα έκλεισε με φωνές και απειλές ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος προειδοποίησε για διαγραφές τους Συμβούλους του και στοχεύοντας εμμέσως πλην σαφώς την κα Μαυρίδου. Απευθυνόμενος μάλιστα στη νεαρή δημοτική του Συμβουλο, ρώτησε αν όντως «μίλησε για μαύρα λεφτά» πιο πριν. Η κα Μαυρίδου ανταπάντησε στον κ. Χατζηδάκη: «Εγώ απλά υπενθύμισα πως σε προηγούμενο Συμβούλιο, όταν ρώτησα τον κ. Δούμα αν πουλά τα μάρμαρα κι αν κρατά αποδείξεις γι’ αυτά, μου είχε απαντήσει αρνητικά, λέγοντας πως τα χρήματα τα βάζει κατευθείαν στο παγκάρι».

Ανακατατάξεις και στο παγκάρι, υπό το φως των συνεχών αποκαλύψεων

Εντωμεταξύ, αλλαγή φρουράς πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο, αφού στη θέση της κα Μαυρίδου – η οποία σύμφωνα με τον υπεύθυνο για τα νεκροταφεία κ. Δούμα – δεν έχει πάει 3 συνεχείς φορές στην επιτροπή καταμέτρησης για το παγκάρι της εκκλησίας, τοποθετήθηκε η Δημοτική Σύμβουλος κα Γιαννοπούλου της πλειοψηφίας. Υπενθυμίζεται πως η κα Μαυρίδου είχε προβεί σε καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο καταμέτρησης του παγκαριού, καθώς και για άλλα ζητήματα που άπτονται του κοιμητηρίου.