Χατζηδάκης εναντίον… Χατζηδάκη – Τα πριν και τα μετά του Δημάρχου

«Αν χρειαστεί, θα δώσω το πλεόνασμά μας για τους εργαζόμενους της χώρας» είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου (30/3) ο Δήμαρχος της πόλης, Διονύσης Χατζηδάκης, όταν ρωτήθηκε σχετικά για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου.

Συγκεκριμένα είχε τονίσει πως: «εάν χρειαστεί και το κράτος δεν έχει χρήματα βεβαίως θα το φέρω στο Συμβούλιο και η εισήγησή μου θα είναι να τα δώσουμε για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Κι όχι μόνο για τους εργαζόμενους του Δήμου μας, αλλά για τους εργαζόμενους της πατρίδας μας. Για μένα όλοι οι εργαζόμενοι είναι το ίδιο».

Όμως, λίγες μέρες μετά από αυτή τη δήλωση και συγκεκριμένα στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε χθες (21/4), ο κ. Χατζηδάκης έκανε στροφή 180 μοιρών αντιδρώντας στην απόφαση της Κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «τελευταίες μέρες της Πομπηίας» για την Αυτοδιοίκηση.

Μερκουράκης: “Αστεία πράγματα”

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Π. Φαλήρου, Κώστας Μερκουράκης,σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ σχολιάσε την αλλαγή στάσης του κ. Χατζηδάκη λέγοντας σχετικά: «Ο κος Χατζηδάκης επιλέγει να βάλει πλάτη στους πολιτικούς του φίλους. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί τέτοιας έντασης μεταστροφή. Είναι σίγουρο πως το κλίμα στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ευνόησε και ενίσχυσε τους ανέξοδους λεονταρισμούς, ωστόσο, ποια θα είναι η τελική εισήγηση του κ. Χατζηδάκη, από τη στιγμή που τα κεφάλαια των ΟΤΑ είναι πλήρως διασφαλισμένα και η μεταφορά τους δεν επηρεάζει στο παραμικρό τη λειτουργία των ΟΤΑ;» για να συμπληρώσει διερωτώμενος: «Άραγε θα επικρατήσει η πολιτική ή η κομματική συνέπεια…».

Τα βίντεο του ΠΡΙΝ και του ΜΕΤΑ…

Ομολογήθηκε σκάνδαλο στις ελληνικές τράπεζες

Άρθρο του Δ. Τρίμμη από την Εφημερίδα των Συντακτών

Διάβασα σε διάφορα μέσα Ενημέρωσης ότι κατά την …εξέγερση των δεξιών δημάρχων χθες στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο  δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης χαρακτήρισε τις επιπτώσεις από την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (να κατατεθούν τα αποθεματικά των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας για ένα μικρό διάστημα ώς «τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Όπως είναι γνωστό ο υπουργός αναπληρωτής Δημ. Μάρδας, έχει δηλώσει πως το επιτόκιο της ΤτΕ θα είναι 2,5%, έναντι 0,5%-1%, που παίρνουν οι δήμοι από τις καταθέσεις που έχουν σε ιδιωτικές τράπεζες.

Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος. Όντως τα επιτόκια των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες είναι κοντά στο 1%. Αλλά οι δήμαρχοι ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, είπαν ότι τα χρήματα των δήμων βρίσκονται κατόπιν …διαγωνισμών με πολύ υψηλότερα επιτόκια κατατεθειμένα στις συστημικές ελληνικές τράπεζες.
Ο Διον. Χατζηδάκης συγκεκριμένα τόνισε με υπερηφάνεια ότι τα χρήματα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, 8 εκ. ευρώ περίπου, βρίσκονται κατατεθειμένα στην τράπεζα Πειραιώς με επιτόκιο 5,85%. Και ότι «μέσα σε 4 χρόνια έχουμε πάρει 2 εκ. ευρώ από τους τόκους. Αυτά τα χρήματα ποιος θα μας τα αναπληρώσει» αναρωτήθηκε, «τη στιγμή μάλιστα, που το κράτος έχει μειώσει δραματικά τα χρήματα που διαθέτει στους δήμους».

Τι καταλάβατε εσείς; Διότι εγώ διακρίνω ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Δηλαδή ο ελληνικός λαός υποφέρει επί πέντε χρόνια και καταχρεώνεται για να διασώζει με όλο και περισσότερα νέα δάνεια τις χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες και εκείνες σαν να μην τρέχει τίποτα δίνουν εκατοντάδες  …εκατομμυριάκια με ειδικές συμβάσεις καταθέσεων σε όποιον θέλουν -θεσμό ή ιδιώτη- με εξωπραγματικά επιτόκια που τελικά πληρώνει ο πτωχευμένος λαός μας.

Αν δεν ελεγχθούν τώρα οι ελληνικές τράπεζες από την κυβέρνηση Τσίπρα και δεν πεταχτούν από τις καρέκλες τους τα golden boys και girls του συστήματος των Χαρδουβελαίων και των Στουρνάρων στα τραπεζικά και οικονομικά επιτελεία, γιατριά δεν θα υπάρξει σ’ αυτή τη χώρα της Διαπλοκής, των Νταβατζήδων και του «δεν βαριέσαι ρε αδελφέ».

πηγή efsyn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.