Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Φάληρο

Πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στο Παλαιό Φάληρο, αλλά και σημαντική μείωση της “ψαλίδας” μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε στις εκλογές της Κυριακής. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκέντρωσε το 33.5% (έναντι 34.3% το 2012) και ο ΣΥΡΙΖΑ το 31.3% (έναντι 25.7% το 2012) των ψηφοφόρων της πόλης μας.

Συνεπώς, η μεν ΝΔ χάνει 1 μονάδα περίπου σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, ο δε ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 5.5 μονάδες αντίστοιχα! Η ΔΗΜΑΡ είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος χαμένος των εκλογών στο Φάληρο, καθώς από τρίτη δύναμη το 2012 (8.13%), τώρα μετά βίας ξεπερνά τη μισή μονάδα (0.62%). Περίπου ίδια και η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ που συγκέντρωσε 3.2%, ποσοστό χαμηλότερο από το πανελλαδικό ποσοστό του κόμματος.

Τρίτη δύναμη και καλή επίδοση για το ποτάμι που πήρε 9% ενώ 4η η Χρυσή Αυγή που είχε μικρές απώλειες. Τα κόμματα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και το ΚΚΕ είχαν σημαντικές απώλειες σε σχέση με 2 χρόνια πριν αποσπώντας 4.94% και 4.64% αντίστοιχα. Τέλος, το κόμμα Λεβέντη πλησίασε το 2% ξεπερνώντας το νεοιδρυθέν κόμμα Παπανδρέου (1.7%) και την Τελεία του Γκλέτσου.

Σημειώνεται, πως η επίδοση της ΝΔ στο Π. Φάληρο είναι η τρίτη καλύτερη στην Αττική μετά τους Δήμους Φιλοθέης – Ψυχικού και Κηφισσιάς.

Untitled

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.