Οριστικά εκτός εκλογών 100.000 18χρονοι

4Χωρίς τη δυνατότητα να επιλέξουν κυβέρνηση στις επικείμενες εκλογές της 25ης Γενάρη μένουν οριστικά οι νέοι που «θυματοποιήθηκαν» από τη μνημονιακή πολιτική στο εφηβικό στάδιο της ζωής τους.

Το ζήτημα της ψήφου των 18χρονων τελεσιδίκησε με το υπουργείο Εσωτερικών να ανακοινώνει ότι στο σύνολό τους -περίπου 100.000 ψηφοφόροι δηλαδή- θα μείνουν εκτός εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, «οι γεννηθέντες το 1997, οι οποίοι δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων που τηρούνται στο στο υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει του ότι η διαδικασία σύνταξης των ονομαστικών καταστάσεων από τους δημάρχους θα λάβει χώρα την 1η έως και τέλος Φεβρουαρίου του 2015, δεν θα ψηφίσουν στις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου».

Όλα αυτά ενώ, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του σημερινού φύλλου της «Εφ.Συν.», είχε ήδη ενημερωθεί από το Σεπτέμβριο για το ζήτημα που επρόκειτο να δημιουργηθεί ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ωστόσο αδιαφόρησε (τυχαία;) αφήνοντας «τρύπα» 100.000 νέων 18 ετών που νομίμως (και συνταγματικά) δικαιούνται να ψηφίσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.