Αρχαιρεσίες νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αρχαιρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 7/9 πραγματοποιήθηκε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο όπου και εχλέθηκαν: το νέο προεδρείο, η οικονομική επιτροπή, η επιτροπή ποιότητας ζωής και οι εκπρόσωποι του Δήμου στην ΠΕΔΑ.

Η παράταξη της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης εξέλεξε τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου στο πρόσωπο του Ιωάννη Μπίτσικας, ενώ η θέση του γραμματέα πήγε στην παράταξη Βασιλείου και στον Γ. Κραββαρίτη.

Στην Οικονομική Επιτροπή η αντιπολίτευση δικαιούται σύμφωνα με τον Καλλικράτη 3 μόνιμες θέσεις και 2 θέσεις αναπληρωματικών. Η Α. Σύριγγα (ΡΑΚ), ο Ν. Παπαγεωργίου (ΚΚΕ) και ο Δ. Πιτούλης (Ανεξάρτητος) κατέλαβαν κατά σειρά τις 3 θέσεις, ενώ πρώτος αναπληρωματικός θα είναι ο επικεφαλής της ΡΑΚ Κ. Μερκουράκης, με την Α. Λαζαρίδου (ΚΚΕ) στη δεύτερη αναπληρωματική θέση.

Στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής τις 3 θέσεις που κατέχει η αντιπολίτευση πήραν κατά σειρά οι Ε. Αλεξοπούλου (ΡΑΚ), ο Ν. Κραβαρίτης (Βασιλείου) και η Α. Λαζαρίδου (ΚΚΕ). Πρώτος αναπληρωματικός είναι ο Ι. Μπίτσικας (ΡΑΚ) και ο Δ. Πιτούλης.

Τέλος, στην ΠΕΔΑ πάει ως εκπρόσωπος της αντιποίτευσης ο Κ. Μερκουράκης από την ΡΑΚ με 5 ψήφους με αναπληρωματικό τον Ιωάννη Μαυρομάτη (ΡΑΚ). Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Γ. Τριάντος από την παράταξη Βασιλείου μετά από κλήρωση με τον ΚΚΕ (έλαβαν αμφότεροι 3 ψήφους).

Untitled

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.